Οι Αθηναίοι με συνοπτικές διαδικασίες έφτιαξαν βαλίτσες και ξεχύθηκαν στα λιμάνια, ούτως ώστε να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα σε κάποιο νησί. Μια μίνι προθέρμανση για το τι θα επακολουθήσει τους επόμενους μήνες είναι αυτή. Τέλος πάντων, κάθε ταξίδι είναι και ενθουσιασμός. Αυτή η στιγμή που περιμένεις να μπεις στο πλοίο και να σαλπάρεις, είναι η καλύτερη από όλες. Ζήσε τη στιγμή και τα σχετικά. Από την άλλη, μάλλον δεν το βλέπουν όλοι έτσι.

Διότι ένας πιτσιρικάς, δεν ψήθηκε καθόλου που βρισκόταν στο λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη Σύρο. Όχι για το ταξίδι και το νησί, αλλά για το τι τον περιμένει μετά τις διακοπές. Την ώρα που η ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ από την εκπομπή «Οι Δεκατιανοί» τον πλησίασε για να κάνει μια δήλωση, ο θεούλης έφαγε μια φλασιά και εκδήλωσε την απογοήτευση του on air. Η δημοσιογράφος, η οποία είχε περισσότερο ενθουσιασμό και από τους ίδιους τους ταξιδιώτες, του λέει «βλέπω ανυπομονείς», ωστόσο η απάντηση δεν ήταν αυτή που περίμενε. 

«Όχι και τόσο. Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα θα ξανά αρχίσουν τα σχολεία. Μου έφυγε η όρεξη τώρα», της απάντησε, μην μπορώντας να διαχειριστεί τη δυσαρέσκεια του. Να σκάσει ήταν ο καημένος.

Η αντίδραση του πάντως είμαστε εμείς επιστρέφοντας από τις διακοπές του Πάσχα στη δουλειά, οπότε τον καταλαβαίνουμε απόλυτα.