Τις τελευταίες δύο ημέρες ένα τραγούδι του Macklemore κυκλοφορεί παντού στα social media. Κυρίως στο Instagram. Ο γνωστός Αμερικανός ράπερ έγραψε το Hind’s Hall, δείχνοντας τη στήριξή του προς την Παλαιστίνη, αλλά και τους φοιτητές των Πανεπιστημίων των ΗΠΑ που διαδηλώνουν για τη γενοκτονία που συντελείται στην Γάζα από το Ισραήλ. Το όνομα προέκυψε, άλλωστε, από το κτίριο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Hamilton Hall, το οποίο μετονόμασαν οι διαδηλωτές φοιτητές ως φόρο τιμής στην Hind Rajab, ένα εξάχρονο κορίτσι που σκοτώθηκε στη Γάζα.

Ο Macklemore έκανε σαφές πως μόλις το Hind’s Hall κυκλοφορήσει στις πλατφόρμες, τα έσοδα θα διατεθούν στην Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών που στηρίζει έμπρακτα με βοήθεια και προστασία τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες. Στο μεταξύ, η ανάρτηση έχει πάνω από 2 εκατομμύρια likes και περισσότερα από 179.000 σχόλια.

Στο κλιπ που δημοσίευσε στο προφίλ του, ο Macklemore δεν μασάει τα λόγια του. Τα βάζει τόσο με την αστυνομία που προσπαθεί με τη βία να καταστείλει τις διαδηλώσεις των φοιτητών, αλλά και με το Ισραήλ, το οποίο χαρακτηρίζει «ένα κράτος που πρέπει να στηρίζεται σε ένα σύστημα απαρτχάιντ για να διατηρήσει μια βίαιη ιστορία κατοχής που επαναλαμβάνεται τα τελευταία 75 χρόνια».

Ταυτόχρονα με τους στίχους του Macklemore, βλέπουμε διάφορα πλάνα από διαδηλώσεις, επεισόδια, εκρήξεις στην πόλη της Γάζας, εξαθλίωση και έναν Τζο Μπάιντεν, για τον οποίο λέει πως «το αίμα είναι στα χέρια σου».

Ο Macklemore ερμήνευσε το τραγούδι για πρώτη φορά, χθες, στη συναυλία του στη Νέα Ζηλανδία, αφού προηγουμένως είπε: «Για το υπόλοιπο της ζωή μου θα δείχνω την αλληλεγγύη μου στο λαό της Παλαιστίνης, με την πεποίθηση να έρθει η ελευθερία». Οι 5.500 που βρίσκονταν στη συναυλία, σήκωσαν τα χέρια ψηλά και κούνησαν το keffiyeh, το ασπρόμαυρο μαντήλι που συνδέεται με τον αγώνα των Παλαιστινίων.