Το γύρο της Ευρώπης κάνει το επεισόδιο που είχε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τους διαιτητές του αγώνα Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετά το τέλος της προχθεσινής αναμέτρησης.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί στο φύλλο αγώνα, ο πρώην πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ επιτέθηκε κατά του διαιτητικού τρίου με ύβρεις και ρίψεις αντικειμένων. Η διοργανώτρια αρχή, όπως ήταν επόμενο, επέβαλλε πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στον κ. Γιαννακόπουλο.

Ο Παναθηναϊκός καλείται επιπλέον να πληρώσει 30.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο ματς με την ΤΣΣΚΑ. Αναλυτικά: 10.000 ευρώ για τα βεγγαλικά, 12.000 ευρώ για τα λέιζερ και 8.000 ευρώ για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο.

Η Ευρωλίγκα, για να επιστρέψουμε στη μεγάλη είδηση, έδωσε στη δημοσιότητα το φύλλο αγώνα που συμπλήρωσαν οι διαιτητές και το οποίο μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

 

 

Οι διαιτητές υποστηρίζουν:

“*Κατά τη διάρκεια του αγώνα στην 1η και τη 2η περίοδο οι θεατές χρησιμοποίησαν λέιζερ για να αποσυντονίσουν τους φιλοξενούμενους παίκτες. 

* Στο 9:28 στη 2η περίοδο ένα βεγγαλικό έπεσε στο παρκέ. 

* Στο 7:30 και στο 8:05 στην 3η περίοδο έπρεπε να απομακρύνω έναν θεατή από την πρώτη σειρά, ο οποίος απειλούσε και καταριόταν πολύ επιθετικά. 

* Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι θεατές πέταξαν μπουκάλια, βεγγαλικά και βαριά, σκληρά αντικείμενα σε εμάς, καθώς φεύγαμε από το παρκέ.

* Επίσης έσπρωξαν το τούνελ για να μας χτυπήσουν.

* Ύστερα από ένα λεπτό μπήκαμε στα αποδυτήρια και ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος χτύπησε και άνοιξε την πόρτα, ακολουθούμενος από έναν άνδρα. Πέταξαν ένα μεγάλο κερί προς τον κύριο Ανκαραλί, αλλά χτύπησε στην καρέκλα. Ήταν πολύ επιθετικός κι ενώ τον κρατούσα μαζί με ένα πρόσωπο που τον συνόδευε, φώναζε: 

“Θα σας σκοτώσω. Δεν θα φύγετε από την Ελλάδα ζωντανοί! Σας το υπόσχομαι. Θα σας σκοτώσω, εσάς και την οικογένειά σας. Και αυτό είναι υπόσχεση!” επανέλαβε αρκετές φορές. Μετά είπε “Θα γαμήσω τις μάνες σας, τις γυναίκες σας, τα παιδιά σας και εσάς! “Μετά έφυγε. Αυτό κράτησε δύο λεπτά και δεν υπήρξε σεκιούριτι ή αστυνομικός σε εκείνο το σημείο να μας προστατέψει.


Μετά από όλα αυτά η πλήρης ανανοίνωση της Ευρωλίγκας για την τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ήταν η εξής: 

«Απρίλιος 21, 2015
Η πειθαρχική επιτροπή της Ευρωλίγκας τιμώρησε τον Παναθηναϊκό μετά την διαπίστωση ότι ένας παράγοντας της ομάδας έκανε πολύ βαριά φραστική επίθεση εναντίον των διαιτητών στο παιχνίδι της Δευτέρας και την εντός έδρας νίκη με 86-85 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Game 3 της Euroleague 2014-2015.  Επανεξετάζοντας το γεγονός η επιτροπή αποφάσισε την επιβολή προστίμου της τάξης των 150.000 ευρώ για τον Παναθηναϊκό.

Στο επίσημο φύλλο αγώνα, οι διαιτητές καταγράφηκε ότι ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά την νίκη της ομάδας του μπήκε στα αποδυτήρια και προσπάθησε να επιτεθεί σωματικά στον έναν διαιτητή εκφράζοντας επαναλαμβανόμενες απειλές εναντίον αυτού και της οικογένειάς του. 
Εξηγώντας το ποσό της ποινής αυτής, η πειθαρχική επιτροπή έκρινε πως οι επαίσχυντες απειλές του κ. Γιαννακόπουλου και το γεγονός ότι το έχει ξανακάνει στο παρελθόν έχουν πληγώσει την εικόνα της διοργάνωσης.

Η Ευρωλίγκα θέλει να καταδικάσει ανάλογες ενέργειες σαν αυτές που σημειώθηκαν στο φύλλο αγώνα και να διαβεβαιώσει ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να διατηρήσει την ασφάλεια όλων όσων συμμετέχουν ή παρίστανται στα γήπεδα, αντιμετωπίζοντας αναλόγα περιστατικά με την μεγαλύτερη σοβαρότητα. Η διοργάνωση θα τηρήσει στο έπακρο όλους τους κανόνες και τους νόμους που ισχύουν προκειμένου να διασφαλίσει ότι η ακαιρότητα του παιχνιδιού δεν τίθεται σε αμφισβήτηση, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε κρούσματα βίας που λαμβάνουν χώρα στα γήπεδα της Ευρωλίγκα.

Δεδομένης της πρωτοφανούς αγριότητας των γεγονότων στον αγώνα της Δευτέρα, η Ευρωλίγκα θα γνωστοποιήσει στις ελληνικές Αρχές την υπόθεση προκειμένου να ελεγχθεί κατά πόσο ενέχουν νομικής ευθύνης πέραν των ποινών που επιβάλλονται με βάση το καταστατικό της Ευρωλίγκας.

Η πειθαρχική επιτροπή επίσης επιβάλλει ποινές στην ομάδα του Παναθηναϊκού, 10.000 ευρώ για βεγγαλικά, 12.000 ευρώ για τη χρήση λέιζερ και 8.000 ευρώ για την ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο»