Κολοσσαίο, Βατικανό, Φοντάνα ντι Τρέβι, Ισπανικά Σκαλιά, Πάνθεον… Άντε και καμιά πίτσα με “πιο-λεπτή-ζύμη-πεθαίνεις”. Αυτά πάνω-κάτω θα δεις (και θα φας) αν βρεθείς στη Ρώμη, την επονομαζόμενη και Αιώνια Πόλη. 

Βασικά, αυτά θα κάνεις αν είσαι ένας mainstream τουρίστας, που κοιτάζει ευλαβικά τις σελίδες του ταξιδιωτικού οδηγού και δεν λέει να ξεστρατίσει ούτε παράγραφο. 

Αν είσαι από τους άλλους, εκείνους ντε, που δεν χαμπαριάζουν από χιλιοπατημένα μονοπάτια και ψάχνουν να βρουν σε κάθε τους επίσκεψη σε μια άγνωστη πόλη το κατιτίς διαφορετικό, ενδεχομένως και να πας να ρίξεις μια ματιά στις απόμερες γειτονιές των προαστίων της ιταλικής πρωτεύουσας. Στη Sapienza, την Tor Pignatarra, την Ostiense, την San Basilio, την Garbatella, την Quadraro, την  Tor Marancia, την Pigneto, την San Lorenzo.

Κι εκεί θα βρεις θησαυρούς. Όχι φτιαγμένους από μαρμάρο που κουβαλούν στην πλάτη τους χιλιετίες, αλλά από χρώμα που βγήκε από τη βαλβίδα ενός σπρέι. 

Η street art στη Ρώμη είναι μια σκηνή τόσο ανεπτυγμένη που θα σε δικαιώσει για την επιλογή σου. Κι αν έχεις αμφιβολίες, ρίξε μια ματιά στο time lapse-βιντεάκι που ετοίμασε για εσένα ο Benjamin Messina

ΥΓ: Τώρα που ξέρεις τι κρύβουν οι νεότευκτοι τοίχοι της Ρώμης, δεν έχεις παρά να κατεβάσεις την εφαρμογή STREETART ROME όπου μπορείς να βρεις όλες τις γκραφιτοδουλειές ταξινομημένες ανά ρωμαϊκή γειτονιά.