Είναι Παρασκευή, λίγο μετά τις 4 το πρωί. Πολύ πρωί! Ακόμα δεν έχει ξημερώσει καλά-καλά και είμαι ήδη στο αεροδρόμιο για να πάω Μάλαγα και να ζήσω μαζί με άλλους 8 τυχερούς, μία μοναδική ποδοσφαιρική εμπειρία.

Τι κι αν παράλληλα γινόταν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μάλαγα; Εμείς πήγαμε εκεί για να δούμε μπαλίτσα…

Φτάνοντας στη Μάλαγα, ο καιρός δεν ήταν αυτός που περιμέναμε…sad

Πήρα τα πράγματά μου από το αεροδρόμιο και μαζί με την αποστολή της Ουγγαρίας, κατευθυνθήκαμε προς το ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης για να τακτοποιηθούμε και να μας κάνουν τα πρώτα brief για το πρόγραμμα που μας είχαν ετοιμάσει.

Το ραντεβού μας ήταν για το απόγευμα, στο υπόγειο του NH Hotel στο κέντρο της Μάλαγα. Εκεί θα συναντούσα τους νικητές του διαγωνισμού της COSMOTE TV, καθώς και των υπόλοιπων τηλεοπτικών καναλιών, που μεταδίδουν το ισπανικό πρωτάθλημα σε Ρωσία και Ουγγαρία.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα μας η Julia, ο Sergio, ο Alexis και ο Marco μας υποδέχθηκαν σε μία αίθουσα του ξενοδοχείου, ειδικά στημένη για το LaLiga Santader Experience.

Ξεκινήσαμε, με ένα σύντομο κουίζ γνωριμίας, το οποίο ήταν βασισμένο στην Μάλαγα και στο επερχόμενο ματσάκι που θα είχε με τη Ρεάλ και ολοκληρώσαμε τη βραδιά με γευσιγνωσία κρασιού. Βασικές ερωτήσεις δηλαδή, για τον τύπου του κρασιού που δοκιμάζαμε και στη συνέχεια βαθμολογία από έναν επαγγελματία σομελιέ.

Fan Fact:  Το Laliga Santader Experience, είναι μια δράση του ισπανικού πρωταθλήματος, που φέρνει σχεδόν κάθε εβδομάδα τυχερούς από όλο τον κόσμο, για να ζήσουν από κοντά την εμπειρία του ισπανικού πρωταθλήματος και να γνωρίσουν καλύτερα μία ισπανική πόλη. Φυσικά, ολοκληρώνοντας την όλη εμπειρία παρακολουθώντας έναν αγώνα της πρώτης κατηγορίας.

Το επόμενο πρωί, ήταν μαγευτικό. Ο ήλιος και η ζέστη είχαν πάρει τη θέση της βροχής που συναντήσαμε μόλις φτάσαμε. To πούλμαν, μας περίμενε στην είσοδο του ξενοδοχείου, για να μας πάει να δούμε την προπόνηση της δεύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας της Μάλαγας (Atletico Malagueño’s).

Επόμενη στάση, λίγα λεπτά έξω από το κέντρο της πόλης, το γήπεδο της μεγάλης κυρίας. Το στάδιο Ροζαλίντα.

Εκεί είχαμε την ευκαιρία να δούμε από μέσα πώς είναι τα πράγματα. Πήγαμε στην μικτή ζώνη που πηγαινοέρχονται οι παίχτες, στην αίθουσα που γίνονται οι συνεντεύξεις τύπου μετά τον αγώνα και στα αποδυτήρια της ομάδας, που μας περίμενε μία εκπληξούλα… Φανέλες της ομάδας με τα ονόματά μας. Τo όνειρο κάθε ποδοσφαιρόφιλου έγινε πραγματικότητα. Φορέσαμε τις φανέλες και ακολουθήσαμε τα βήματα που έχουν κάνει πολλά αστέρια του ποδοσφαίρου σε αυτό το γήπεδο. Τη διαδρομή από τα αποδυτήρια στο χορτάρι!

Το τουρ του γηπέδου ολοκληρώθηκε, ΜΕΣΑ στο γήπεδο. Πατήσαμε χορτάρι σαν να λέμε. Μάθαμε από τον υπεύθυνο του γηπέδου, ότι είναι ένα από τα πιο παλιά γήπεδα της Ισπανίας και χωράει λίγο περισσότερους από 30.000 θεατές. Στις κερκίδες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το τσιγάρο και το αλκοόλ.

Αφού ολοκληρώσαμε με το γήπεδο και τα ποδοσφαιρικά, σειρά είχε μία βόλτα στην πανέμορφη, Μάλαγα.

Το πρώτο που παρατηρεί κανείς στην Μάλαγα, είναι τα χρώματα, τα μεγάλα κτίρια, τις  πολυκατοικίες, και τα πολλά φυτά τα οποία τα έχουν φέρει από άλλες χώρες. Οι ρυθμοί της πόλης είναι πολύ χαλαροί. Θύμιζε πολύ Καλιφόρνια φάση. Όπως αυτά που βλέπουμε και στις ταινίες, φοινικόδεντρα και χρυσή άμμος στην παραλία.

Fan Fact: Ανεξάρτητα από τον καιρό στην Μάλαγα, ντύνονται ανάλογα με τη σεζόν οπότε άμα φοράει κάποιος κασκόλ και έξω έχει 25 σημαίνει ότι απλά είναι χειμώνας.

Εκτός όμως από την φανταστική παραλία, η Μάλαγα έχει κι εκπληκτική παλιά πόλη. Εκεί, μπορεί κανείς να δει αρχαία ερείπια και μνημεία από την Φοινικική, Ρωμαϊκή, Αραβική και Χριστιανική εποχή. Ίσως η μοναδική πόλη που μπορεί να δει κανείς δίπλα δίπλα ένα ρωμαϊκό αμφιθέατρο σε ένα Μαυρικανικό οχυρό.

Επίσης ακόμα ένα μαστ σι στην Μάλαγα, είναι ο Καθεδρικός Ναός που βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης. Μας είπαν ότι εκεί, ήταν Τζαμί το οποίο έχει αντικατασταθεί από μια Χριστιανική Βασιλική των Βησιγότθων η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Εκτός από την απίστευτη και γεμάτη ιστορία, παλιά πόλη της, η Μάλαγα έχει έναν από τους σημαντικότερους λιμένες της Ισπανίας. Σχεδόν όλες οι εξαγωγές των προϊόντων της περιοχής γίνονται από εκεί. 

Επίσης γυρνώντας προς το ξενοδοχείο είδαμε το “El Cubo” στο οποίο στεγάζεται το Centre Pompidou της Μάλαγας. Το πρώτο εκτός Γαλλίας ενώ είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε και από τη γειτονιά που έμενε τα πρώτα του χρόνια ο Πάμπλο Πικάσο.

Αφού ολοκληρώσαμε την βόλτα στην πόλη, γυρίσαμε βράδυ στο ξενοδοχείο για να προετοιμαστούμε για τον αυριανό αγώνα εναντίον της Ρεάλ.

Κυριακή πρωί. Το πούλμαν, μας περιμένει στην είσοδο του ξενοδοχείου για να πάμε να συναντήσουμε τα μέλη του “Pena Maguista de El Palo”. Του πιο παλιού σύνδεσμου οπαδών της ομάδας.

Μιλήσαμε με τα μέλη και μάθαμε όλα όσα έπρεπε για την ιστορία του συνδέσμου και τα ταξίδια που έχουν κάνει τα μέλη της.

Έχουν έρθει φυσικά και στην Ελλάδα για να δουν την Μάλαγα να παίζει με την ΑΕΚ το 2003 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Τελευταία στάση σε αυτή τη μοναδική μοναδική ποδοσφαιρική εμπειρία, του Laliga Santander Experience, ήταν ο αγώνας.

“Vamos Malaga!” 

Λίγο μετά τις 18.00 φτάσαμε στο γήπεδο και πήγαμε στη θύρα όπου θα έφταναν τα πούλμαν των ομάδων. Μίση ώρα αργότερα έφτασε το πούλμαν της Μάλαγας. Από τους πρώτους που κατέβηκαν ήταν ο Ρομπέρτο και φυσικά η ελληνική αποστολή άρχισε να φωνάζει το όνομά του για να έρθει κοντά να βγουν οι απαραίτητες σέλφις. Με τις φανέλες στα χέρια όλοι οι νικητές φώναζαν με τα μικρά τους, τους ποδοσφαιριστές της Μάλαγας για να υπογράψουν τις φανέλες της ομάδας.

Ο κακός χαμός όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε όταν έφτασε το πούλμαν της Ρεαλ. Ένας – ένας τα αστέρια της ομάδας κατέβαιναν από το πούλμαν και δεν έδιναν και πολύ σημασία στον κόσμο που τους φώναζε. Ο Ρονάλντο δυστυχώς δεν ήταν sad. “Χάσαμε την απόλυτη σέλφι” είπε κάποιος από τους νικητές.

Επόμενη στάση μετά την άφιξη των ομάδων, ήταν μέσα στο γήπεδο για να δούμε από κοντά το “ζέσταμα” των ομάδων. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική! Μουσική δυνατή, άντρες – γυναίκες κάθε ηλικίας είχαν έρθει εκεί να δουν την αγαπημένη τους, ομάδα.

Λίγα λεπτά πριν τη σέντρα, πήγαμε στις θέσεις μας. Ο κόσμος για ακόμα μία φορά παρακολουθούσε το παιχνίδι χωρίς φωνές και ιδιαίτερες αντιδράσεις. Για την ιστορία πρώτο γκολ από τον Ίσκο, στο 29’ ο οποίος δεν πανηγύρισε το γκολ του, ως ένδειξη σεβασμού στην παλιά του ομάδα. Φυσικά οι οπαδοί τον αποθέωσαν! Το δεύτερο ήρθε στο 63′ από πάσα του Ίσκο στον Καζεμίρο. 

Το γκολ της τιμής, ήρθε στις καθυστερήσεις, από τον Ρόλαν σημείωσε Μάλαγα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ σε 1 – 2 όπως θα το είδες ζωντανά και στην COSMOTE TV, που πρόσφατα ανανέωσε ην αποκλειστική τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων της LaLiga Santander, έως το 2021, συνεχίζοντας να προσφέρει στους συνδρομητές της πλούσιο αθλητικό θέαμα με τα σπουδαιότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

Η βραδιά κύλησε πολύ όμορφα. Μετά τον αγώνα πήγαμε να δούμε τον Ζιντάν να κάνει δηλώσεις για την νίκη της Ρεαλ, βρήκαμε μερικούς παίχτες να μας υπογράψουν τις φανέλες μας και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής, για το ξενοδοχείο.

Σίγουρα αυτό το Σαβατοκύριακο, ήταν μία μοναδική εμπειρία, που όλοι οι νικητές αλλά και οι δημοσιογράφοι που ήμασταν μαζί, θα την θυμόμαστε για πάντα.

Μετά από όλο αυτό, τώρα πλέον καταλαβαίνω γιατί έχει βγει το σλόγκαν: 

“it’s not football., it’s LaLiga”.

Fan Fact: Η COSMOTE TV, μέσα από τα κανάλια COSMOTE SPORT,  προσφέρει κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις, όπως το UEFA Champions League και το UEFA Europa League, ενώ αν δεν προλαβαίνεις μπορείς μέσα από τις on demand υπηρεσίες COSMOTE TV GO και COSMOTE REPLAY TV, να ξαναδείς όπου και αν είσαι όλη την αγωνιστική δράση στα ισπανικά γήπεδα.