Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάδα ανήκει στην κατηγορία με τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου. Επίσης, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η θέση της σε αυτή τη λίστα είναι αρκετά ψηλά, ίσως και στο top-5. Ένας από τους λόγους που η χώρα μας βρίσκεται τόσο ψηλά, είναι χωρίς αμφιβολία τα νησιά (Ερντογάν, ηρέμησε) και οι παραλίες τους. Τρομερές παραλίες, όμως, έχουμε και στην Πελλοπόννησο. Αυτό ήταν ένα απλό παράδειγμα, ο ξακουστός Guardian φρόντισε να τονίσει μέσω των αναγνωστών του μερικά ακόμα.

Άτομα που επισκέπτονται συχνά τη χώρας μας (δεν αναφερόμαστε στον Όττο) έγραψαν τις εντυπώσεις τους για τις ελληνικές παραλίες και σε ανάμεσα σε πολλά ωραία, διαβάζουμε ότι η ομορφιά τους μπορεί να σε κάνει να δακρύσεις. Μπορεί να μην έχουν όλοι την ίδια άποψη και μερικές περιοχές να είναι κάπως τουριστικές, αλλά ένα είναι σίγουρο: οι ξένοι λατρεύουν την Ελλάδα.

Μαζιδά Άμμος | Ξερόκαμπος Σητείας (Κρήτη)

Νικήτρια της λίστας, σύμφωνα με τον Guardian, είνα η Κρήτη. Για την Ρέιτσελ Μπ. «η παραλία Μαζιδά Άμμος στον Ξερόκαμπο Σητείας στην Κρήτη είναι εντυπωσιακή, σίγουρα ανάμεσα στις κορυφαίες στον κόσμο. Με ονειρεμένα απαλή λευκή άμμο και γαλανά καθαρά νερά, το τοπίο είναι τόσο πανέμορφο που θα σας κάνει να δακρύσετε από χαρά», υποστηρίζει και κάνει αναφορά στην ηρεμία, την ταβέρνα κοντά στο χωριό και την ειδιλιακή διαμονή. Όπως είπε, μοιάζει με τον «Παράδεισο».

Καναπίτσα | Σκιάθος

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esther Semple (@estybigduck)

Για την Κάθι Ρόμπινσον, η Καναπίτσα στη Σκιάθο είναι κάτι σαν αγαπημένη συνήθεια, αφού την επισκέπτεται κάθε 2 χρόνια και όπως λέει, τίποτα δεν έχει αλλάξει. «Μια στενή λωρίδα άμμου, με μυρωδάτα πεύκα. Όμορφο και με καλή πρόσβαση. Βουτήξτε τα πόδια σας στο κρύο νερό χωρίς να αφήνετε την ξαπλώστρα σας.

Τσιγκράδο, Φυριπλάκα, Σαρακήνικο | Μήλος

Ο Χάμις Λίστερ και η Κάθριν Κάμινς προτείνουν τη Μήλο και τις παραλίες τους και κάνουν αναφορές στο Τσιγκράδο, τη Φυριπλάκα και το Σαρακήνιο. «Στο πάνθεον των ελληνικών νησιών, το εκπληκτικό ηφαιστειακό τοπίο της Μήλου, και οι μοναδικές παραλίες της συχνά υποτιμώνται».

Νταμούχαρη | Πήλιο

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vincent K. (@vincek1712)

Η Λίζα Τζ. Έχει αδυναμία στη Νταμούχαρη λέγοντας πως είναι η αδυναμία της ενώ δεν ξεχνάει και τη σκηνή του «Dancing Queen» από την ταινία Mamma mia. «Απίθανη παραλία, καθαρά νερά, βουτιές από βράχο και μία ταβέρνα για παγωμένη μπίρα».

Βοϊδοκοιλιά | Μεσσηνία

«Πρέπει να είναι από τα πιο παραδεισένια και εξωτικά μέρη της Ευρώπης», λέει χαρακτηριστικά η Αντριάνα Έβανς στον Guardian. Ένα δίκιο το έχει.

Ψαρόλακας | Λάρισα

«Χαλαρή, προστατευμένη βραχώδης παραλία, προσβάσιμη μόνο από χωματόδρομο», λέει η Έμιλι Νούσιος και αν έχει ένα μικρό παράπονο, αυτό έχει να κάνει με τους αχινούς. Βέβαια, χαρακτηρίζει την παραλία «υπέροχο, ήσυχο οικογενειακό θησαυρό».

Γιδάκι | Ιθάκη

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aris Vert (@arisvertopoulos)

Η Γκρέις ξεχωρίζει την παραλία Γιδάκι στην Ιθάκη και δίνει μια συμβουλή: «Βουτήξτε στη θάλασσα και απολαύστε το εκπληκτικό σκηνικό των απότομων βράχων που καλύπτονται από βράχια. Είναι σαν να επιπλέεις στον παράδεισο».