Έχετε ολόκληρη τη μέρα μπροστά σας, μια μεγάλη επιλογή από φρεσκοκομμένο κρέας και επιθυμία για φαγητό στο μπάρμπεκιου. Οι φίλοι και οι συγγενείς (με προσοχή και αποστάσεις) θα ετοιμάσουν τις σαλάτες και θα φέρουν τις μπίρες ή τα κρασιά. Τώρα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ετοιμάσετε ένα ζουμερό, γεμάτο γεύσεις κύριο πιάτο. Ακούγεται δύσκολο, αλλά μπορεί να γίνει η ευκολότερη δουλειά της ημέρας, αρκεί να ακολουθήσετε έναν απλό κανόνα: κρατήστε το καπάκι κλειστό.

 Είτε ψήνετε με αέριο, κάρβουνα ή ηλεκτρισμό, το ψήσιμο με το καπάκι κλειστό είναι το κλειδί για τρυφερό, απόλυτα ζουμερό κρέας που λιώνει στο στόμα. Είτε ψήνετε σε χαμηλή, μέτρια ή υψηλή θερμότητα, είτε χρησιμοποιείτε τη μέθοδο έμμεσου ή άμεσου ψησίματος, το κλειδί για την επιτυχία είναι το κλειστό καπάκι. Διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία μέσα στο μπάρμπεκιου, που ψήνει ομοιόμορφα το φαγητό και διατηρεί την υγρασία του. Η θερμότητα ανεβαίνει από το κάτω προς το πάνω μέρος του μπάρμπεκιου και μετά το καπάκι την ανακλά πίσω και μέσα στο φαγητό. Έτσι, το φαγητό σας μαγειρεύεται και αρωματίζεται τόσο από κάτω όσο και από πάνω. Πανέξυπνο, σωστά; 

Βρίσκοντας το τέλειο μείγμα

Το κλειστό καπάκι συγκρατεί επίσης τον καπνό που δίνει στα παϊδάκια, τις μπριζόλες και το μπρίσκετ ένα έξτρα πανίσχυρο άρωμα BBQ. Πριν κλείσετε το καπάκι και το αφήσετε για μερικές ώρες ενόσω ασχολείστε με τα ορεκτικά, τακτοποιήστε σωστά το κρέας πάνω στο μπάρμπεκιου. Μην στριμώχνετε τα κομμάτια σαν σαρδέλες! Κάθε κομμάτι χρειάζεται αρκετό χώρο γύρω του για να μαγειρευτεί και να καπνιστεί από όλες τις πλευρές. Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι πρέπει να ψήνετε λιγότερα κομμάτια κρέατος τη φορά. Αρκεί να εφοδιαστείτε εκ των προτέρων με μερικές σχάρες. Με τη χρήση σχαρών μαγειρέματος, όπως η σχάρα Weber για παϊδάκια, το κρέας σας θα μαγειρευτεί πιο ομοιόμορφα και θα μπορείτε να μαγειρέψετε μεγαλύτερες ποσότητες τη φορά, χωρίς να υπερφορτώνετε το μπάρμπεκιου. Με αυτό τον τρόπο, θα τρώτε όλοι μαζί και όχι εκ περιτροπής. 

Έχετε, λοιπόν, μαρινάρει το χοιρινό σας, έχετε ρυθμίσει μια χαμηλή και ομοιόμορφη θερμοκρασία στο μπάρμπεκιου και έχετε τοποθετήσει σωστά τα κομμάτια σας. Τώρα είναι ώρα να κλείσετε το καπάκι και να χαλαρώσετε. Καθίστε αναπαυτικά και φανταστείτε τη στιγμή που θα ανοίξετε τελικά το καπάκι και θα σερβίρετε τα τέλεια, ζουμερά παϊδάκια σας σε όλη την οικογένεια. 

 Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber.