Όταν αγοράζουμε κάτι, ό,τι και αν είναι αυτό, συνηθίζουμε να ανοίγουμε την συσκευασία του κάπως άγαρμπα για να το πιάσουμε στα χέρια μας, παραβλέποντας την ιεραρχία που πρώτα θέλει να διαβάζουμε τις οδηγίες. Κάτι τέτοιο, θα ήταν καλύτερο μην συμβεί και με την ψησταριά μας. Οπότε, διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το εγχειρίδιο χρήστη που την συνοδεύει. Ακολουθεί ένα σύντομο μάθημα που θα μας κάνει όλους σοφότερους:
 
Τοποθετείτε πάντα την ψησταριά σας σε μια σταθερή, επίπεδη, ανθεκτική στη θερμότητα και μη εύφλεκτη επιφάνεια. Μην τοποθετείτε ποτέ την ψησταριά σε μικρό χώρο ή σε χώρο με μεγάλη κίνηση. Κρατήστε τα μικρά παιδιά και τα κατοικίδια μακριά από την ψησταριά σας. Για να προστατεύσετε τα χέρια σας κατά το χειρισμό μιας καυτής ψησταριάς, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα ανθεκτικά στη θερμότητα γάντια και καλής ποιότητας εργαλεία με μεγάλο μήκος. Θα πρέπει να δείχνετε ιδιαίτερη προσοχή όταν χρησιμοποιείτε λάδι στην ψησταριά. Το λάδι θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο και να εφαρμόζεται πάνω στη σχάρα μαγειρέματος με χαρτί κουζίνας. Εναλλακτικά, μπορείτε να ψεκάσετε τη σχάρα μαγειρέματος με το ειδικά σχεδιασμένο αντικολλητικό σπρέι της Weber.
 
Σκουπίζετε πάντα τα μαριναρισμένα ή λαδωμένα φαγητά με χαρτί κουζίνας για να αποφύγετε τη δημιουργία φλόγας που θα προκαλέσει το λάδι ή η μαρινάδα που θα στάξει. Προσέξτε τι φοράτε όταν ψήνετε – τα εύφλεκτα υλικά δεν είναι κατάλληλα όταν χειρίζεστε την ψησταριά! Θα πρέπει πάντα να φοράτε μια ποδιά BBQ, που θα προστατεύσει τα ρούχα σας από τη θερμότητα και τις πιτσιλιές. Μην ψήνετε κοντά σε εύφλεκτα αντικείμενα.Μην χρησιμοποιείτε ποτέ νερό για να σβήσετε τις φλόγες. Μην μαγειρεύετε ποτέ σε κλειστούς χώρους (όπως το γκαράζ). Όλες οι ψησταριές Weber έχουν σχεδιαστεί για χρήση αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους.
 
 
Έγιναν κατανοητές οι παραπάνω οδηγίες ασφάλειας; Ωραία, ας περάσουμε τώρα και στις τρεις βασικές ξεκινώντας από το κάρβουνο.
 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΜΕ ΚΑΡΒΟΥΝΟ
 
• Τα υγρά ανάφλεξης συνιστούν κίνδυνο ασφαλείας και καλύτερα να αποφεύγετε εντελώς τη χρήση τους. Στη θέση τους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κύβους προσανάμματος.
• Χρησιμοποιήστε το Δοχείο Εκκίνησης πάνω στη σχάρα κάρβουνου και όχι πάνω στο έδαφος.
• Μετά το ψήσιμο, σβήστε τα κάρβουνα κλείνοντας τους αεραγωγούς (σύστημα One-Touch) και τον ρυθμιστή αέρα του καπακιού.
• Αφήστε τα κάρβουνα να κρυώσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας και πετάξτε τα μετά από τουλάχιστον 12 ώρες.
 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ
 
• Ανάβετε πάντα την ψησταριά με το καπάκι ανοιχτό.
• Ελέγχετε και καθαρίζετε τους δίσκους λίπους τακτικά.
• Κλείνετε πάντα πρώτα την παροχή αερίου στην ψησταριά και μετά κλείνετε τη φιάλη.
• Μην αποθηκεύετε ποτέ τη φιάλη αερίου σε κλειστούς χώρους.
• Ο σωλήνας αερίου πρέπει να ελέγχεται τακτικά για διαρροές (ιδιαίτερα μετά από μεγάλες περιόδους μη χρησιμοποίησης).
 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ
 
• Συνδέετε την ψησταριά σας μόνο σε πρίζες με μεμονωμένη ασφάλεια. Μην χρησιμοποιείτε πολύπριζα.
• Προστατεύετε τις συνδέσεις από την υγρασία.
• Μην χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές ψησταριές σε κλειστούς χώρους. Οι ηλεκτρικές ψησταριές Weber έχουν σχεδιαστεί για χρήση αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους.
 
 
Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber