Πριν ξεκινήσουμε, οφείλουμε να πούμε ότι η βαθμός δυσκολίας της συγκεκριμένης συνταγής, είναι μεγάλος. Κάθε φαγητό που είναι δύσκολο στην παρασκευή του, όμως, αξίζει κάθε στιγμή της απόλαυσής του όσο αυτό «λιώνει» στο στόμα μας. Καπνιστό μοσχαρίσιο στήθος Texas-style λοιπόν γιατί ότι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο. Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, δεν θα πονέσει κανείς. 

ΥΛΙΚΑ: 5–6 κιλά μοσχαρίσιο στήθος 3 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη 3 κ.σ. αλάτι με σκόρδο 2 κ.σ. πιπέρι καγιέν 2 κ.σ. πιπέρι με λεμόνι 2 κ.σ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι 150 ml χυμό μήλου (μέσα σε έναν ψεκαστήρα) BBQ σως, για το σερβίρισμα

Συνταγή: ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: Κάπνισμα / Έμμεση ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ BBQ: 110–120°C ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΥΡΗΝΑ: 93°C ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30 λεπτά ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 2 ώρες ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 6–8 ώρες ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 10 ώρες 30 λεπτά ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Κομμάτια ξύλου, π.χ. καρυδιά

ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΊΝΑ: 1 Καθαρίστε το κρέας, αφαιρώντας τη μεμβράνη του και το περισσότερο από το εξωτερικό λίπος (αφήνοντας μόνο ένα λεπτό στρώμα πάχους περίπου 0,5–1 εκ.). 2 Ανακατέψτε όλα τα καρυκεύματα σε ένα μπολ. 3 Βάλτε το μείγμα των καρυκευμάτων ταμποναριστά πάνω στο κρέας, φροντίζοντας να καλύψετε πολύ καλά όλη την επιφάνεια του μοσχαρίσιου στήθους. 4 Καλύψτε ή τυλίξτε το μοσχαρίσιο στήθος και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου ενώ ανάβετε το καπνιστήρι.

ΣΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ: 1 Προετοιμάστε το καπνιστήρι Weber® Smokey Mountain Cooker για τη Μέθοδο Minion, με ένα γεμάτο δοχείο νερό και 3 κιλά σβηστές μπριγκέτες (αυτό ισχύει για καπνιστήρι των 57 εκ.*). 

2 Προσθέστε ⅓ του δοχείου εκκίνησης αναμμένες Μπριγκέτες Weber. 

3 Προσθέστε 5–6 μεγάλα κομμάτια ξύλου στις μπριγκέτες. 

4 Βάλτε το καλυμμένο με το μείγμα μοσχαρίσιο στήθος πάνω στη σχάρα μαγειρέματος, με την πλευρά του λίπους προς τα πάνω. 

5 Κλείστε το καπάκι και καπνίστε το μοσχαρίσιο στήθος για περίπου 4 ώρες. 

6 Όταν η θερμοκρασία πυρήνα φτάσει στους 65°C περίπου, βγάλτε το μοσχαρίσιο στήθος από το καπνιστήρι και ψεκάστε το με λίγο χυμό μήλου σε όλες τις πλευρές του. 

7 Τυλίξτε το σφιχτά σε λαδόκολλα και ξαναβάλτε το στο καπνιστήρι. 

8 Μαγειρέψτε το μοσχαρίσιο στήθος για άλλες 2–4 ώρες μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία πυρήνα 93°C περίπου. 

9 Μεταφέρετε το μοσχαρίσιο στήθος σε ένα στεγνό, καλά μονωμένο δοχείο (μπορεί να είναι ένα φορητό ψυγειάκι ή ένα κουτί από πολυστυρένιο) και αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για περίπου 2 ώρες ακόμα

Extra tip: Προσπαθήστε να κρατήσετε το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι χρόνοι και οι θερμοκρασίες πυρήνα για ένα μοσχαρίσιο στήθος εξαρτώνται πάντα από την ποιότητα του κρέατος που επιλέξατε. Το σημαντικότερο για ένα τέλειο μοσχαρίσιο στήθος είναι να είναι μαλακό και τρυφερό όταν το βγάζετε από τη φωτιά. * Αν έχετε μικρότερο καπνιστήρι, μειώστε την ποσότητα των μπριγκετών που χρησιμοποιείτε.

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber