Ναι ναι, ξέρουμε. Αυτή τη στιγμή είστε στην αυλή σας και η φθινοπωρινή θερμοκρασία σας κάνει αν σκέφτεστε για ποιο λόγο δεν είναι πάντα έτσι όταν ανάβετε την ψησταριά σας. Είναι ιδανικά, ονειρικά θα λέγαμε και έτσι, ψάχνετε το πιάτο που θα συνδυάσετε την υπέροχη αυτή μέρα. Μην ανησυχείτε, έχουμε φροντίσει εμείς γι’ αυτό. Εντυπωσιακό μπέργκερ με πορτομπέλο, αυτό είναι το πιάτο σας και έτσι θα το ετοιμάσετε.

1. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το καρότο και τηγανίστε το σε ένα τηγάνι με πολύ λάδι (ή σε μια φριτέζα στους 170ºC) μέχρι να ροδίσει. Στεγνώστε σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. 

2. Κόψτε τις ψητές πιπεριές σε λωρίδες και στεγνώστε τις. Ξεφλουδίστε και κόψτε τη σάρκα του αβοκάντο και περιχύστε το με χυμό λάιμ. Τρίψτε καλά το αγγούρι, στραγγίστε την υγρασία και ανακατέψτε με το γιαούρτι και το ψιλοκομμένο δυόσμο. Αφήστε στην άκρη όλα τα συνοδευτικά. 

3. Ετοιμάστε την ψησταριά για έμμεση φωτιά, περίπου 220°C. 

4. Ψήστε τα μπιφτέκια σε άμεση υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό για 8-10 λεπτά έως ότου είναι μισοψημμένα (μέτριο ψήσιμο). Γυρίστε μία φορά μόλις χαλαρώσει χωρίς να κολλήσει στη σχάρα. 

5. Τοποθετήστε τα μπέργκερ σε έμμεση φωτιά και λιώστε 1 φέτα τυρί σε κάθε ένα. 

6. Αφαιρέστε το κοτσάνι και ξύστε τη σάρκα (στην κάτω πλευρά) από τα πορτομπέλο. Τοποθετήστε τα σε έμμεση μέτρια φωτιά, αναποδογυρίζοντας μία φορά για περίπου 5 λεπτά.

7. Βάλτε τις λωρίδες πιπεριάς και το αβοκάντο σε δύο βάσεις πορτομπέλο. Προσθέστε στην κορυφή φύλλα σπανακιού, αλφάλφα και τα μπιφτέκια. Με το κουτάλι βάλτε το μίγμα γιαουρτιού στα μπέργκερ και γαρνίρετε με μια τούφα τηγανητό καρότο. Τοποθετήστε το καπάκι πορτομπέλο στην κορυφή και πασπαλίστε με σουσάμι.

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber