Εάν δεν είστε αρκετά έτοιμοι να αποχαιρετήσετε  την ψησταριά σας στο τέλος του καλοκαιριού, γιατί να μην τη χρησιμοποιήσετε διαφορετικά; Οι πιο δροσεροί μήνες είναι η ιδανική στιγμή για να αναζωογονήσετε το πάθος σας για μπάρμπεκιου δοκιμάζοντας κάτι νέο και η ζαχαροπλαστική είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε.

Μπορεί να ακούγεται ανάποδο, αλλά η ψησταριά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ετοιμάσετε ψωμιά, ψωμάκια και focaccia, έτσι ώστε να μπορείτε να περάσετε το φθινόπωρο σας κάνοντας νόστιμα γεύματα σε εξωτερικούς χώρους. Η Jenny Gruber, εκπαιδευμένη βοτανολόγος και αγρότισσα, και ο ειδικός στην ψησταριά Patrick Bayer, οι οποίοι διδάσκουν μαζί μαθήματα ψησίματος στο Weber Original Store Wien Süd, ξέρουν τα πάντα για τις χαρές και τις προκλήσεις της εργασίας με μη συμβατικές συνταγές στην ψησταριά.

“Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορείτε να ψήσετε”, λέει ο Bayer, ο οποίος είναι κάτοχος του παγκόσμιου πρωταθλήματος BBQ. “Οτιδήποτε μπορείτε να φτιάξετε στις εστίες ή στο φούρνο, μπορείτε, επίσης, να το φτιάξετε στην ψησταριά.” Ιδιαίτερα συνταγές που χρησιμοποιούν ζύμη, μπορούν να ανοίξουν νέες δυνατότητες, λέει η Gruber: “Το ψήσιμο στην ύπαιθρο με εμπνέει να είμαι δημιουργική, να κάνω νέες επαφές και να πειραματίζομαι.”

Ενώ οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, τα σωστά εργαλεία σίγουρα βοηθούν. “Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι προετοιμασίας ψωμιού στην ψησταριά: μια γάστρα, μια πέτρα για πίτσα, μια σχάρα», λέει ο Bayer. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στη συνταγή που φτιάχνετε. Για ένα ψωμί χωρίς κούραση που θα γίνεται τέλειο κάθε φορά, η Gruber συνιστά να θερμάνετε καλά τη ψησταριά σας πριν από το ψήσιμο και να χρησιμοποιήσετε μια γάστρα, για να έχετε μια 
όμορφη καφέ κρούστα.

Ακολουθώντας τις συμβουλές του Bayer και της Gruber, μπορείτε να ξεκινήσετε την πορεία προς την υπαίθρια επιτυχία στο ψήσιμο με το Dutch Oven & Plancha της Weber. Με αυτό το 2-σε-1 προϊόν – και δύο συνταγές που συνδυάζουν αλμυρά και γλυκά σύντομα θα φτιάξετε νόστιμα ψωμάκια που μπορούν να ταΐσουν μια οικογένεια, να ικανοποιήσουν ένα πλήθος και να σας πείσουν ότι οι καλύτεροι μήνες για ψήσιμο δεν έχουν έρθει ακόμα.

Ανακαλύψτε περισσότερα για την Τζένη και τις συνταγές της www.natürlich-jenny.at

Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber