Ο σπουδαίος Benjamin Stanford aka Dub FX επιστρέφει λοιπόν στη χώρα μας. Αυτά μάλιστα, είναι καλά νέα, διότι αν το έχεις ήδη παρακολουθήσει live θα γνωρίζεις ότι ενσαρκώνει με μοναδικό τρόπο την έννοια του one man show, προσφέροντας live γεμάτα ενέργεια, χορό και ένταση. Ο Dub Fx έχει αποδείξει  περίτρανα ξανά και ξανά γιατί έχει χαρακτηριστεί ως ο μάγος του beat box, ένας μαέστρος των μηχανημάτων. 

Αυτή τη φορά θα τον απολαύσουμε στο ARCH Club – Live Stage στις 18/6 (εισιτήρια θα βρεις εδώ), ενώ τη συναυλία θα ανοίξουν ο Kill Emil (έκλεψε τις εντυπώσεις στο dj set των Chinese Man πριν μερικούς μήνες) μαζί με τους Twinsanity και ο Insom μαζί με τον Big Shine και τον Felipe MC. Σίγουρα, θα πρόκειται για το ιδανικό warm-up πριν σκάσουν στη σκηνή κομμάτια-δυναμίτες, όπως τα “Flow”, “No Rest For The Wicked”, “Love Someone”. 

Θα χορέψουμε και θα αφυπνιστούμε, καθως οι στίχοι του Dub FΧ είναι άμεσοι και πολιτικοποιημένοι. Έχουν στόχο όχι μόνο να ευαισθητοποιήσουν και να ενώσουν, αλλά και να ασκήσουν κριτική στις κάθε λογής εξουσίες. “Θα υπενθυμίσω στους ανθρώπους ότι δεν είμαστε απλώς αλγόριθμοι που μπορούν να χακαριστούν, αν παραμείνουμε συνειδητοί και ενήμεροι”, είχε δηλώσει πρόσφατα.

Με το Provocateur μοιράζεται 10 δίσκους που τον διαμόρφωσαν. Αν ψάχνεις για playlist για αυτό το ΣΚ ή για την εβδομάδα πριν το live του, εδώ είσαι.

The Miseducation of Lauryn Hill | Lauryn Hill

Αριστουργηματικός δίσκος που συνδυάζει επιρροές από soulful R&B, hip hop και reggae. Οι στίχοι της Lauryn Hill χαρακτηρίζονται από εσωτερικότητα και έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για μένα.

Catch A Fire | Bob Marley & The Wailers

Εδώ βρίσκουμε κομμάτια που θεωρούνται «ύμνοι» της reggae,  οι οποίοι μιλούν για την αγάπη, τη ενότητα και την ανάγκη για κοινωνική αλλαγή. Η φωνή του Bob Marley είναι διαχρονική.

Le Savoir Faire | Lentreloop

Αυτοί οι τύποι κατάφεραν να παντρέψουν το hip hop και τη Reggae όπως κανείς άλλος.

Midnight Marauders | A Tribe Called Quest

Δίσκος γεμάτος με κομμάτια με groove. Τρομεροί, λατρεύω τους στίχους τους και το flow τους.

The Score | Fugees

Αυτός ο δίσκος φέρνει με ένα οργανικό τρόπο κοντά το hip hop τη reggae και την R&B και αναδεικνύει όχι μόνο την αρμονία των φωνητικών των Fugees αλλά και το ποσό δυνατοί είναι οι στίχοι τους.

Malibu | Anderson Paak

Ένα απίστευτο album. Το είχαμε λιώσει μόλις κυκλοφόρησε.

Mezzanine | Massive Attack

Αν και δεν πρόκειται για να ένα hip hop ή reggae άλμπουμ, η σκοτεινή και υποβλητική ατμόσφαιρα του δίσκου, τα trip-hop beats και τα κομμάτια με reggae επιρροές έχουν διαμορφώσει και τον δικό μου ήχο.

Welcome to Jamrock | Damien Marley

Αυτός ο δίσκος με έκανε να ξεκινήσω να παίζω Ragamuffin.

Mindstate | Pete philly & Perquisite

Ένα από τα σπουδαιότερα hip hop ντουέτα που όμως δεν έφτασαν όσο ψηλά θα έπρεπε.

Hits from the Bong | Cypress Hill

Τσιγάρα και άραγμα με τους φίλους μου. Αυτό σήμαινε για εμένα το συγκεκριμένο album.