Τον έχεις ακούσει. Για την ακρίβεια, όχι μόνο τον έχεις ακούσει αλλά, την εποχή της μεγάλης ανόδου του trip-hop ήχου πριν από μερικά χρόνια, έπαιζε ασταμάτητα στα ηχεία σου. Και ακόμα παίζει. Και είναι λογικό. Ο Frenic, ή αλλιώς ο Sam Ferguson όπως είναι το πραγματικό του όνομα, ένας από τους καλύτερους DJ και παραγωγούς της Βρετανίας. Με έδρα του το φημισμένο και ιστορικό Μπρίστολ, δεν γίνεται διαφορετικά. 

Η καριέρα του ως DJ Frenic ξεκίνησε με έντονο το Drum and Bass στοιχείο στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ανεβαίνοντας στο πελώριο κύμα που είχε δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της ακμής του είδους, δίνοντας συναυλίες σε όλη τη χώρα. Στη συνέχεια, άρχισε να δημιουργεί τη δική του μουσική, εξερευνώντας και ανακαλύπτοντας εκ νέου την αγάπη του για το Hip Hop, φτιάχνοντας beat.

Πλέον, διευθύνει τη δική του εταιρεία, την This One Records, κυκλοφορώντας τόσο τη δική του μουσική όσο και άλλων καλλιτεχνών. Γιατί κάναμε αυτή τη εισαγωγή; Γιατί το Σάββατο 17 Ιουνίου θα παίξει στο Arch Club, για το After Party της συναυλίας του Wax Tailor. Με αφορμή την εμφάνισή του στη χώρα μας, του ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί τους καλλιτέχνες και τα κομμάτια που “λιώνει” αυτή την περίοδο στο Spotify. 

Δεν μας απογοήτευσε.

Mylo Stone & Chris Lucas – Starving Artist Hungry Ghosts

Αυτό το soundtrack από την anime σειρά παραγωγής του Flying Lotus, είναι ένα από αυτά στα οποία επιστρέφω συνεχώς. Λατρεύω το vibe του και ήμουν πάντα μεγάλος οπαδός της δουλειάς του Flying Lotus.