Μόλις συνειδητοποίησα ότι διανύω περίοδο “φυστικοβούτυρο” μετά και από τα σοκολατάκια της προηγούμενης εβδομάδας.

Αυτή η συνταγή είναι από τις κλασικές χρήσεις σφολιάτας σε μορφή “τσέπης” για κάτι γλυκό!

Σήμερα παίζω με μπανάνα και φυστικοβούτυρο! Μπορείς όμως να κάνεις ακριβώς το ίδιο με πραλίνα φουντουκιού και φράουλα ή ταχίνι και αχλάδι. Φαντασία να έχεις και να παίζεις με γλυκές “αλοιφές” και φρούτα.

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 μπανάνα
10 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση
1. Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας.

2. Χωρίζουμε τη σφολιάτα σε 10 παραλληλόγραμμα κομμάτια.

3. Πάνω σε κάθε κομμάτι σφολιάτας απλώνουμε 1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο και 3 φέτες μπάνανα.

4. Κλείνουμε τα σφολιατίνια σε μικρά “τσεπάκια” και τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα χαράζουμε στα τρία με ένα μαχαίρι και ψήνουμε για 20 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.



5. Καταναλώστε υπεύθυνα!

Για περισσότερες συνταγές μπες στο coolartisan.net ή ακολούθησε με στο Instagram.