Η παρακάτω συνταγή είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πόσο εντυπωσιακά “hacks” μπορείς να κάνεις με ένα φύλλο σφολιάτα! Η φαντασία σου είναι το μόνο όριο για να φτιάξεις αλμυρές μπουκιές για κάθε γούστο!

Μπορείς πολύ απλά να καλύψεις τη σφολιάτα σου με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα για να φτιάξεις την πιο γρήγορη εκδοχή για πίτσα μαργαρίτα!

Μπορείς όμως να εξελίξεις αυτό το μοντέλο comfort food αντικαθιστώντας τη σάλτσα ντομάτας με πέστο λιαστής ντομάτας ή σάλτσα μπάρμπεκιου και τη μοτσαρέλα με μια πικάντικη, ελληνική γραβιέρα ή λαδοτύρι Μυτιλήνης.

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας κομμένο σε παραλληλόγραμα ορθογώνια.
Tυρί (επέλεξε ανάμεσα σε τυριά που λιώνουν όπως γραβιέρα ή τσένταr και δώσε ακόμα ένα πιο ενδιαφέρον τόνο με πεκορίνο αμφιλοχίας ή μετσοβόνε).
Λαχανικά για το topping (ντοματίνια κομμένα στη μέση, μανιτάρια, κολοκυθάκι, μελιτζάνες, πιπεριές).

Εκτέλεση
1. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
2. Κόβουμε τη σφολιάτα στο μέγεθος που επιθυμούμε.
3. Καλύπτουμε με το τυρί (ή το συνδυασμό των τυριών της επιλογής μας)
4. Προσθέτουμε τα λαχανικά από πάνω και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι η σφολιάτα να αποκτήσει ωραίο χρυσό χρώμα στις άκρες.

Tip: Μπορούμε προαιρετικά να ψεκάσουμε με λίγο ελαιόλαδο και να δώσουμε έξτρα γεύση με μαυροσούσαμο, μυρωδικά όπως βασιλικό, θυμάρι, ρίχανι και ξύσμα λεμονιού.

Για περισσότερες συνταγές κάνε κλικ στο coolartisan.net ή ακολούθησε με στο Instagram.