Όσο εσύ διαβάζεις για τις Πανελλήνιες και ετοιμάζεσαι να γίνεις φοιτητής, εμείς κάνουμε κάβα τις συνταγές που θα σε ξελασπώσουν τουλάχιστον τα δύο πρώρα χρόνια. Ακόμη όμως και αν δεν είσαι σε φάση προσωρινού διαβάσματος αλλά μόνιμης τεμπελιάς, ήρθε και για εσένα η ώρα σου. Πιο εύκολα από εύκολα και πιο γρήγορα από γρήγορα, φαγητάκι για όλα τα γούστα, από εμάς για εσάς.

Αυγουλάκια πάνω σε φέτες κρεμμυδιού και άνοιξε τη μπύρα σου αραχτός να απολαύσεις το πόσο μεγάλος μάγειρας είσαι.

Τσέκαρε πόσο απλά…

Υλικά

1 κρεμμύδι χοντρό και μεγάλο
3-4 κ.σ. ηλιέλαιο
2 αυγά
1 πιπεριά
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

* Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο και τα αφήνουμε να ισορρόπηση η θερμοκρασία τους.

* Κόβουμε από το μέσο του μεγάλου κρεμμυδιού, 2 φέτες πάχους περίπου 1 εκ. Από την πιπεριά, από το πιο πλατύ της μέρος, 2 δαχτυλίδια πάχους ½ εκ.

* Βάζουμε  σε ένα τηγάνι ηλιέλαιο και σωτάρουμε τις παλέτες του κρεμμυδιού για 2 λεπτά από τη μια μεριά αλατοπιπερώνοντας. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας γυρίζουμε τα κρεμμύδια με προσοχή, μηνμας διαλυθούν, από την άλλη μεριά για 3-4 λεπτά. Μαζί με τα κρεμμύδια κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις φέτες της πιπεριάς.

* Τοποθετούμε τις φέτες τις πιπεριάς επάνω στις παλέτες του κρεμμυδιού και σπάζοντας τα αυγά, κρατάμε το μισό ασπράδι χωριστά. Το υπόλοιπο, μαζί με τον κρόκο, το ρίχνουμε μαλακά μέσα στο δαχτυλίδι της πιπεριάς. Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο αυγό. Ρίχνουμε στο τηγάνι  ½ ποτήρι νερό και το  σκεπάζουμε με ένα καπάκι.