Η σχέση μου με την πίτσα ήταν πάντα σχέση αντιπαλότητας . Όταν καθόμουνα απέναντί της άρχιζε η μάχη μέσα μου. Θα φάω 2-3 κομμάτια, άντε 4 και θα σταματήσω. Στο τέλος πάντα ο ηττημένος ήμουν εγώ. δεν την τελείωνα δεν ησύχαζα.

 Υπήρχε όμως και ένα πρόσθετο πρόβλημα. Μετά ήμουν με ένα βάρος λες και είχα φάει ένα βόδι. Αυτές οι σάλτσες , οι γκούντες και τα αλλαντικά, «ψου» κατηγορίας , που χρησιμοποιούνται και καπάκι το ψήσιμο τους, που βγάζει ότι λιπαρό έχουν μέσα τους ,με έκαναν να τις φτιάχνω μόνος μου, με εναλλακτικό τρόπο και σε δέκα λεπτάκια.

Για μία πίτσα κανονικού μεγέθους  χρειάζονται τα παρακάτω:

1 αραβική πίτα μεγάλου μεγέθους

2 ντομάτες κόκκινες σφιχτές

1 μπάλα μοτσαρέλα μεγάλη

Λάδι, ρίγανη ,θυμάρι

Αλλαντικά, για να κάνουν την διαφορά, διαλέξτε κάτι καλής ποιότητας  και κυρίως ψιλοκομμένο όπως  προσούτο, μπρεζάολα, σαλάμι Milano ή spianata ή ότι άλλο είναι του γούστου σας.

Του δικού μου γούστου είναι αντί για αλλαντικό μερικές φορές να βάζω φέτες καπνιστού σολομού, ψιλοκομμένο κρεμμύδι που αφού το κόψω το βάζω λίγη ώρα στο νερό να του φύγει η πολύ αψάδα, άνηθο ψιλοκομμένο και καπαρόμηλα.

Στην κατασκευή τώρα, ψιλοκόβουμε την ντομάτα σε μικρά καρεδάκια και ή την περνάμε από τον φούρνο για 8-10 λεπτά ή από τηγάνι, σε ελαφριά φωτιά, έχοντας τον νου μας μην κόλληση , για να φύγουν τα πολλά υγρά της .

Αφού σουρώσουμε τα υγρά προσθέτουμε λάδι, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε την μαριναρισμένη ντομάτα  στην αραβική πίτα και από επάνω βάζουμε την μοτσαρέλα που την έχουμε τρίψει στον τρίφτη.

Ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμών μέχρι να λιώσει το τυρί. Ξεφουρνίζοντας  απλώνουμε το αλλαντικό ή το υλικό της αρεσκείας μας ωμό και καλή σας, ανάλαφρη και ευχάριστη όρεξη!