Στις 18 Σεπτεμβρίου 1946 η Εντίθ Πιάφ βρέθηκε στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τη Μαρίκα Κοτοπούλη στο θέατρο. Στην κατάμεστη από κόσμο παράσταση, η Πιάφ είδε για πρώτη φορά τον γοητευτικό και ανερχόμενο τότε Δημήτρη Χορν. Εκείνος ήταν μόλις 25 χρονών.

Η ιστορία θέλει την Πιάφ να ερωτεύεται σχεδόν κεραυνοβόλα τον Χορν και να φεύγει από την Αθήνα με εκείνον και μόνο στο μυαλό της. Δεν είναι γνωστό το τι ακριβώς ειπώθηκε ή συνέβη μεταξύ τους τις λίγες ώρες της γνωριμίας τους. Πάντως, όσοι γνώριζαν τον Χορν μίλησαν για έναν έρωτα μονόπλευρο και σχεδόν εμμονικό. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως εκείνος τότε ήταν παντρεμένος με τη Ρίτα Φιλίππου.

Η Εντίθ Πιάφ έφτασε στο Παρίσι με μια τεράστια ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί του. Κάπως έτσι, του έστειλε μια ερωτική επιστολή, παρακαλώντας τον να πάει να τη βρει ή τουλάχιστον να αφήσει εκείνη να πάει σε εκείνον.

«Σ’ αγαπώ όπως δεν αγάπησα ποτέ κανέναν, Τάκη, μη μου πληγώσεις την καρδιά! Μπορεί να έρθεις στο Παρίσι με την Ειρήνη, αλλά μάλλον δεν το βλέπω, έτσι θα έρθω εγώ κοντά σου το Νοέμβριο, κανείς στον κόσμο δεν θα με εμποδίσει να έρθω στην Αθήνα, όμως αυτό που πρέπει να κάνεις χωρίς δισταγμό είναι να έρθεις στην Αμερική το Δεκέμβριο, έτσι θα ξανασμίξουμε εκεί και από κει ελπίζω να σε φέρω στο Παρίσι, που όταν το γνωρίσεις θα το αγαπήσεις όσο κι εγώ, αν πας στο Λονδίνο μετά την Αμερική θα πάω κι εγώ, θα ‘θελα να ζω πολύ κοντά σου, νομίζω πως θα μπορούσα να σε κάνω ευτυχισμένο και πιστεύω επίσης πως σε καταλαβαίνω πολύ καλά. Ξέρω πως είμαι ικανή να τα παρατήσω όλα για σένα…».

Αυτό είναι ένα μικρό απόσπασμα μιας και το γράμμα ήταν περίπου τέσσερις σελίδες. Για τα πρακτικά να αναφέρουμε ότι η επιστολή πουλήθηκε μετά από χρόνια για χιλιάδες δολάρια.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν απάντησε ποτέ ο Χορν, αν και ένα τηλεγράφημα άφησε την υπόνοια ότι είχε προηγηθεί αλληλογραφία μεταξύ τους. Το τηλεγράφημα έγραφε: «Αν μπορείς γράψε μου στο όνομα κυρία Μπιγκάρ, στην οδό Μπερί 26. Μην βάλεις το όνομά μου στη διεύθυνση». Πάντως η ιστορία θέλει τον Χορν ανένδοτο και την Πιαφ να ζει έναν ανεκπλήρωτο έρωτα.