Έχοντας πάρει την πιο συνειδητοποιημένη τέχνη να παντρεύει τη μόδα με την τέχνη, ο Helmut Lang αποφάσισε να ενώσει τρεις καλλιτέχνες: Carlota Guerrero, Paul Mpagi Sepuya και Mohamed Bourouissa. Με την Helena Tejedor να έχει αναλάβει το styling, η σειρά φωτογραφιών “Helmut Lang Seen By Helena Tejedor” εξυπηρετεί δυο σκοπούς: να προβάλλει τις συλλογές Fall 2020 και Resort 2021 αλλά και να αναδείξει την ταυτότητα των τριών νέων καλλιτεχνών.

Το θέμα εδώ, βέβαια, δεν είναι τόσο η επιλογή νέων καλλιτεχνών ως ιδανικοί συνεργάτες για την ανάδειξη της φιλοσοφίας του label. Το θέμα είναι πως ο αυστριακός μινιμαλισμός του Lung παντρεύεται με την εμπειρία της Ισπανίδας Tejedor στο visual κομμάτι της μόδας. Η ίδια, έχει νιώσει το «κάλεσμα» από την εφηβεία της κιόλας. Ακολουθώντας το ένστικτό της, κατέληξε να κατακτά την τέχνη της φωτογραφίας και του filmmaking με το πάθος της αυτοδίδακτης.

Το όνομά της μπήκε δυναμικά στις ζωές μας μετά τη συνεργασία της με τη Solange. Η Tejedor είχε αναλάβει όλη την καλλιτεχνική επιμέλεια των βίντεο του άλμπουμ της “A Seat At The Table”. Από εκεί ακολούθησε η συνεργασία με την ποιήτρια Rupi Kaur αλλά και καμπάνιες για οίκους όπως Givenchy και Dior. Αν μπορούσαμε να συνοψίσουμε σε μερικές λέξεις την αισθητική της, μάλλον θα λέγαμε: φεμινισμός, φύση και performance.

Η συνεργασία της με τον Lang έχει κάτι από όλα αυτά, δίνοντας μια δυνατή εικόνα του τι σημαίνει womanhood. Λογικά και για την ίδια, τους συνεργάτες της, αλλά και για τον Lang. Το αποτέλεσμα στην πράξη είναι μια συλλογή φωτογραφιών –φανερά επηρεασμένες από τη δουλειά της Carlota Guerrero- που προβάλλει τη συλλογή του οίκου για τον χειμώνα του 2020. Μπροστά από τα μάτια μας περνάνε φορέματα, τοπ και κολάν, με έναν τρόπο που επικεντρώνεται στη θηλυκότητα στη σύγχρονη μορφή της. Οι γυναίκες κάθονται η μια δίπλα στην άλλη, η μια ξαπλωμένη πάνω στην άλλη με τρόπο που δείχνει τρυφερότητα και εμπιστοσύνη, κάτω από την ομπρέλα της ασφάλειας. Λίγο πολύ όσα μεταμορφώνουν μια ομάδα γυναικών σε ανίκητο team.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

the ♾ sound of it*** over the piece @ez.juan did for us

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Carlota Guerrero (@carlota_guerrero) στις

Το Volume 1 της συνεργασία είναι ήδη εκεί έξω, οπότε αναμένουμε τα Volume 2 και 3.