Την Keira Knightley την έχουμε δει σε blockbusters και indie ταινίες και γενικότερα έχει αποδείξει πως δεν έχει φοβηθεί ποτέ τις τολμηρές σκηνές, ερωτικές και γυμνό. Παρόλα αυτά, ήρθε για εκείνη η ώρα για εκείνη να αρνηθεί τη συμμετοχή της σε άλλες ερωτικές σκηνές, ειδικά αν αυτές προέρχονται από μια αντρική σκοπιά.

Σε ένα επεισόδιο του Chanel Connects podcast, η ηθοποιός μίλησε στην κινηματογραφίστρια Lulu Wang και στην παραγωγό/δημοσιογράφο Diane Solway για το γεγονός ότι δεν είναι πλέον διατεθειμένη να γυρίσει γυμνές ή ερωτικές σκηνές, ειδικά από άντρες σκηνοθέτες. «Είναι εν μέρει η ματαιοδοξία και επίσης και το αντρικό βλέμμα», είπε στο podcast. «Νιώθω πολύ άβολα προσπαθώντας να απεικονίσω την αντρική σκοπιά».

Η ίδια αντιλαμβάνεται πως μερικοί σκηνοθέτες θέλουν ένα και μόνο πράγμα: «μια τύπισσα να δείχνει hot» και να φέρνουν στην οθόνη μας «τραγικές σκηνές σεξ, όπου όλοι φοράνε λάδια και γρυλλίζουν». Η Knightley, όπως λέει, είναι σε μια φάση καλλιτεχνικά και προσωπικά, που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τέτοιες σκηνές. Αντιλαμβάνεται την «αξία» τους για κάποιους, αλλά προτιμά να αφήσει τον ρόλο για κάποιο άλλο άτομο.

Δεν άφησε ασχολίαστο και το γεγονός ότι αυτές οι σκηνές τις περισσότερες φορές γυρίζονται μπροστά στα μάτια αντρών, γεγονός που κάνει τη συνθήκη ακόμα πιο άβολη. «Δίνω μεγάλη αξία στην εμφάνιση και το σώμα μου έχει κάνει ήδη δυο παιδιά και απλά θα προτιμούσα να μη στέκομαι γυμνή μπροστά σε ένα γκρουπ από άντρες», λέει. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει πως είναι αντίθετη στις γυμνές σκηνές γενικότερα. Για εκείνη μια ταινία για το ταξίδι της μητρότητας και της αποδοχής του σώματος είναι μια διαφορετική υπόθεση, στην οποία μάλιστα θα ήταν θετική, αρκεί να γινόταν με τις οδηγίες μιας γυναίκας σκηνοθέτιδας.