Ηχογράφησε μουσική, έγινε μοντέλο, εμφανιζόταν σε πάρτι έναντι αμοιβής, έκανε τηλεοπτικές εμφανίσεις, έγραψε ένα βιβλίο συμβουλών . Και επικρίθηκε ανελέητα, ακυρώθηκε ως μια πρώην σελέμπριτι. Υπήρξε η διασημότητα που γνώρισε μετεωρική  δημοφιλία, αν και δεν δημιουργήθηκε, από μια “σπιτική” σεξ ταινία.

Η Χίλτον περνά περισσότερες από 250 μέρες το χρόνο ταξιδεύοντας στον κόσμο ως DJ, κερδίζοντας 1 εκατομμύριο δολάρια ανά συναυλία . Επιβλέπει περισσότερες από 19 σειρές προϊόντων, όπως αρώματα, ρούχα (για ανθρώπους και κατοικίδια) και αξεσουάρ. Και τόσοι πολλοί άνθρωποι είναι τώρα διάσημοι για το ότι είναι διάσημοι, μπορεί τώρα να φαίνεται η πιο αξιοσέβαστη πρωτοπόρος των influencers.

 Στις 14 Σεπτεμβρίου, το ντοκιμαντέρ “This Is Paris” κυκλοφόρησε στο YouTube. Στόχος του ήταν/ είναι να σπάσει την πρόσοψη που δημιουργήθηκε πριν δυο δεκαετίες για την Πάρις, εστιάζοντας στη δεκαετία που προηγήθηκε της φήμης της.

Υπάρχουν στιγμές χλιδής στην ταινία – τζετ σε όλο τον κόσμο, ατελείωτα ράφια με πανάκριβα φορέματα και γόβες και ντουλάπες όπου στοιβάζονται κοσμήματα που δεν φορούσε ποτέ – και θυμίζει γρήγορα ότι “δεν έχει φωτογραφηθεί ποτέ φορώντας το ίδιο ρούχο δύο φορές”.

Όμως στην καρδιά του ντοκιμαντέρ υπάρχει το  τραύμα, που απορρέει από τα χρόνια της Πάρις Χίλτον σε οικοτροφεία για προβληματικούς εφήβους. Το τελευταίο που παρακολούθησε ήταν το Provo Canyon, ένα κέντρο ψυχιατρικής οικιστικής θεραπείας στη Γιούτα, όπου πέρασε 11 μήνες. Ισχυρίζεται ότι υπέστη συναισθηματική, λεκτική και σωματική κακοποίηση από καθηγητές και διαχειριστές. “Ήταν σαν να ζεις στην κόλαση”, λέει χαρακτηριστικά.

Όταν μια σεξ ταινία της και του πρώην φίλου της Rick Salomon διέρρευσε στο διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή της το 2003, το υλικό έλαβε ευρεία προσοχή και υπέβαλε την κυρία Hilton σε γελοιοποίηση. “Αυτό με επηρέασε σίγουρα στις σχέσεις μου γιατί απλά δεν ήξερα τι ήταν η πραγματική αγάπη, και από την κατάχρηση, απλώς συνηθίζεις σχεδόν εκεί που νομίζεις ότι είναι φυσιολογικό”, είπε η κυρία Χίλτον.

η Hilton επανεξέτασε την εμπειρία της κυκλοφορίας της σεξουαλικής της ταινίας χωρίς τη συγκατάθεσή της το 2003, λέγοντας ότι ήταν σαν να βιάστηκε

Τα τελευταία χρόνια, έχει συμμετάσχει σε δύο ντοκιμαντέρ μετά το Me Too, και τα δύο παρουσίασαν συναρπαστικό νέο υλικό για το Hilton και τα δύο εξαφανίστηκαν χωρίς να έχουν μεγάλο αντίκτυπο. Το “The American Meme” του 2018 , η Hilton επανεξέτασε την εμπειρία της κυκλοφορίας της σεξουαλικής της ταινίας χωρίς τη συγκατάθεσή της το 2003, λέγοντας ότι ήταν σαν να βιάστηκε. “Κυριολεκτικά δεν μπορούσα να περπατήσω στο δρόμο” μετά την κυκλοφορία της κασέτας, είπε, “γιατί ένιωθα ότι κάθε άτομο το είχε παρακολουθήσει και με είδε γυμνή και μιλούσε πίσω από την πλάτη μου”.

Με το “This is Paris”, αποκάλυψε ότι ως έφηβh, στάλθηκε σε μια σειρά καταχρηστικών οικοτροφείων όπου ξυλοκοπήθηκε και κρατήθηκε σε απομόνωση. Μετά την επανένωση στην κάμερα με μια ομάδα συντρόφων επιζώντων που την γνώριζαν πριν ήταν διάσημη, θεωρούσε ότι όταν βγήκε από αυτά τα σχολεία στην ηλικία των 18 ετών, ανέπτυξε τον χαρακτήρα της χαζής κληρονόμου ως αντιστάθμισμα στο προσωπικό τραύμα. Η κωμικός Sarah Silverman ζήτησε συγνώμη για ένα από τα αστεία της στο Paris Hilton από το 2007.

Ο τρόπος που εμείς ως κοινωνία χειριστήκαμε ολόκληρο την diy  σεξ ταινία A Night in Paris ήταν πραγματικά κακοποιητικός. Εάν η ταινία κυκλοφορούσε σήμερα, πολλοί άνθρωποι θα έβλεπαν αυτό το βίντεο όπως είναι στην πραγματικότητα: εκδικητική πορνογραφία.

Η ιστορία της Paris Hilton δεν είναι μια ξεκάθαρη τραγωδία όπως είναι η ιστορία της Britney Spears. Το ταλέντο της Hilton είναι για τη δημοσιότητα και τις επιχειρήσεις, όχι για κάτι σαφές και ορατό, όπως το ταλέντο της Spears για τη μουσική. Όταν σκεφτόμαστε το όνομά της  Paris Hilton, θυμόμαστε απλώς εκείνη την περίοδο της δεκαετίας των 00s, όταν ήταν ενοχλητικά πανταχού παρούσα, χωρίς λόγο. Αλλά το γεγονός παραμένει: Η σεξουαλική ταινία της κυκλοφόρησε χωρίς τη συγκατάθεσή της όταν ήταν 19 ετών. Και η αμερικανική ποπ κουλτούρα χρησιμοποίησε αυτό το γεγονός ως τη βάση κάθε αστείου «Paris Hilton» που θα κάναμε για τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Τον Απρίλιο του 2004, ο Salomon άρχισε να διανέμει την ταινία μέσω της πορνογραφικής εταιρείας Red Light District Video. Τον Ιούνιο του 2004, το κυκλοφόρησε σε έναν ιστότοπο πορνό. Η ταινία έγινε πρώτο θέμα στα εθνικά πρωτοσέλιδα, με μια πολύ ξεκάθαρη τοποθέτηση: Η Χίλτον είχε κυκλοφορήσει την ταινία με σκοπό, καθαρά για τα χρήματα και την προσοχή.

Λίγο μετά την κυκλοφορία της ταινίας, η Χίλτον είπε δημόσια ότι δεν ενέκρινε την κυκλοφορία της. Ο Salomon την μήνυσε για δυσφήμιση, η Hilton έκανε μήνυση και το όλο ζήτημα διευθετήθηκε εκτός δικαστηρίου , με τον Salomon να συμφωνεί να πληρώσει στο Hilton 400.000$ και ένα ποσοστό των κερδών. Ο Kevin Blatt, ο οποίος μεσολάβησε τη συμφωνία διανομής για το βίντεο, ισχυρίζεται ότι η Hilton κέρδισε περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια από αυτό . Από την πλευρά της, η Hilton υποστηρίζει ότι “δεν έλαβε ποτέ δεκάρα από αυτήν” και δωρίζει όλα τα χρήματα που κέρδισε από τον Salomon για φιλανθρωπικούς σκοπούς .

Αν και η Χίλτον είπε δημοσίως, ξανά και ξανά, ότι δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί η σεξουαλική της ταινία, ο τύπος αντιμετώπισε τους ισχυρισμούς της με διασκεδαστική συγκατάθεση. Φαινόταν τόσο προφανές σε όλους ότι πρέπει να ήθελε όλοι να την παρακολουθούν να κάνει σεξ.

“Είσαι καλή στο κρεβάτι;”Ο Piers Morgan ζήτησε από την Hilton  για λογαριασμό συνέντευξης στο GQ το 2006 να απαντήσει , προτού προσθέσει: “Υποθέτω ότι είναι μια ρητορική ερώτηση γιατί παρακολούθησα το βίντεο σήμερα το πρωί για ερευνητικούς σκοπούς και η απάντηση είναι σαφώς καταφατική”. Σε απάντηση, ανέφερε εκείνος, ο ηΧίλτον “κοκκινίζει, σοκάρεται, αλλά φαίνεται χαρούμενη”.

Η ποπ κουλτούρα της εποχής εισέβαλε στο απόρρητο της Χίλτον και στη συνέχεια κάπως, ανόητα, την κατηγόρησε για αυτή την εισβολή. Το ήθελε, κατέληξε ο κόσμος, γιατί ποιος θα έλεγε όχι στην προσοχή; Ακόμα και όταν αυτή η προσοχή είναι τόσο ταπεινωτική όσο το είδος που έλαβε η Hilton;

Στην ακμή της δεκαετίας του ’00, η Paris Hilton φάνηκε να ενσαρκώνει το καπιταλιστικό πατριαρχικό ιδανικό τόσο διεξοδικά. Ήταν τόσο λεπτή, τόσο λευκή, τόσο ξανθιά, τόσο πλούσια: σαν Barbie, μόνο πραγματική. Ήταν ό, τι διδάσκονταν τα κορίτσια που θα έπρεπε να είναι από άντρες που ήθελαν να τους πουλήσουν κάτι.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Hilton (@parishilton)

Η πατριαρχία που την χρησιμοποίησε για να πουλήσει μια εικόνα την αντιμετώπισε με περιφρόνηση επειδή ο πολιτισμός μας θεωρεί τη θηλυκότητα τόσο υποχρεωτική όσο και εγγενώς ταπεινωτική. Και άνθρωποι που δεν ήθελαν να αγοράσουν αυτό που πούλησε η πατριαρχία, που θεωρούσαν τον εαυτό τους πολύ έξυπνο  για να πέσουν για τα κόλπα της, κατευθύνθηκαν την οργή τους στην Πάρις Χίλτον  και όχι στο ίδιο το σύστημα.Αντί να κατευθύνει την οργή της σε απρόσωπα, αόρατα συστήματα όπως η πατριαρχία ή ο καπιταλισμός, επικεντρώθηκε σε αυτήν την οργή για την Hilton.