“Έχει πολλές ρυτίδες, δεν έχει αρκετές ρυτίδες. Είναι σχεδόν σαν οι άνθρωποι να μην θέλουν να είμαστε απόλυτα εντάξει με το πού βρισκόμαστε, σαν να απολαμβάνουν σχεδόν να πονάμε επειδή είμαστε έτσι σήμερα, επειδή επιλέγουμε να γερνάμε φυσικά και να μην δείχνουμε τέλειοι, ή αν κάνετε κάτι κι αυτό σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα. Ξέρω πως είμαι. Δεν έχω επιλογή. Τι θα κάνω γι’ αυτό; Να σταματήσω να γερνάω; Να εξαφανιστώ;” Αυτά δηλώνει η πρωταγωνίστρια του Sex and the City με αφορμή την ταινία «And Just Like That». Σε μια νέα συνέντευξη στη Vogue, τόσο η Πάρκερ όσο και ο παραγωγός-συγγραφέας του SATC Μάικλ Πάτρικ Κινγκ μίλησαν για το τρολάρισμα που έχουν δει στο διαδίκτυο τους τελευταίους μήνες.

https://www.youtube.com/watch?v=KNLwEjJPbcs

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ είναι 56 ετών. Κι ο μισογυνισμός αυτό δεν το δέχεται. Πώς τολμάει να γερνάει φυσιολογικά. Γιατί δεν έχει διατηρήσει την νεότητά της αλώβητη; Γιατί δεν κάνει botox κι υαλουρονικά, κι αν κάνει δεν φαίνεται. Δεν μπορεί να κρυφτεί η τοξική πατριαρχία κι ο αντιφεμινισμός, όσο και να καμουφλάρεται. Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ επειδή γέρασε δεν έχει δικαίωμα να κάνει ταινίες κι αν κάνει θα δεχθεί ηλικιακό ρατσισμό. Η Κάρι Μπράντσο είναι μια γυναίκα μετά τα 50.

https://twitter.com/hashtag/SexAndTheCity?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Αυτές οι ηλικίες σε ταινίες και σειρές – μάντεψε- παίζουν τους μικρούς ρόλους και συχνά απεικονίζονται ως μοναχικές και καταθλιπτικές. Οι άνω των 50 γυναίκες συχνά απεικονίζονται ως ασεξουαλικά ή μη σεξουαλικά όντα και σπάνια απεικονίζονται σε μια σκηνή σεξ. Σεξισμός λέγεται.

https://twitter.com/SJP?ref_src=twsrc%5Etfw

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ αντιμετωπίζει κριτική για την εμφάνισή της καθώς μεγαλώνει. Aφηγήθηκε μια ιδιαίτερα προσβλητική εμπειρία ενώ έτρωγε έξω με το φίλο της Andy Cohen αυτό το καλοκαίρι. Είχαν και οι δύο γκρίζα μαλλιά αλλά εκείνη σχολιάστηκε κακόβουλα.

https://twitter.com/ShivsterShiv/status/1458403120652996611?ref_src=twsrc%5Etfw

Όπως και ο ρατσισμός ή ο σεξισμός, η ηλικία αναφέρεται σε στερεότυπα και διακρίσεις εις βάρος ανθρώπων που βασίζονται σε ένα μόνο χαρακτηριστικό: την μεγαλύτερη ηλικία τους.