Στο Χόλιγουντ ετοιμάζουν τους επόμενους A-listers βάζοντας τους σε παιδική εργασία σε Disney και Marvel. Κολλάνε εκεί τα πρώτα ένσημα, μετά γίνονται fashion icons για τους πιτσιρικάδες συνομήλικους τους και έπειτα τους «ενηλικώνουν» με ανεξάρτητες ταινίες arty farty. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ζεντάγια.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Αποφάσισε να μην έχει επίθετο. Να γίνει γνωστή σε first name basis μπαίνοντας στη βιομηχανία. Όπως αυτή ήξερε τον Prince, την Rihanna και την Adele. Από τα 13 της χρόνια δουλεύει το οκταωράκι της. Και πάντα έβαζε το δαχτυλάκι της να δοκιμάσει το μέλι κι αλλού. Είτε αυτό σημαίνει να χορεύεις στο Dancing with the Stars είτε να λανσάρει τη δική τους συλλογή με τον Tommy Hilifiger. Στα στούντιο νιώθει ότι έχει κοινωνική ζωή. Στη δουλειά της δηλαδή. 

Με τέτοιο πρόσωπο, 178 εκατοστά «κορμί λαμπάδα» και 108 εκατομμύρια followers εννοείται Lancôme, Bulgari και Valentino σε θέλουν για καμπάνια. Και η Barbie θα σε κάνει κούκλα. Το ζήτημα είναι να γεμίσει αίθουσες και να δει αν μπορεί να ζητήσει μεγαλύτερο μισθό, με το Dune απέδειξε ότι μπορεί. Το μεγαλύτερο στοίχημα για την ίδια είναι να κάνει τη μετατόπιση από τη θέση της στάρλετ σε εκείνη της σταρ στις συνειδήσεις των σκηνοθετών και των παραγωγών. Είναι μια τυπική 25χρονη της Αμερικής. Φυσικά και έχει ψυχοθεραπευτή. Θέλει να δουλέψει τον εαυτό της. Να βγει μια καλύτερη εκδοχή της προς τα έξω. Στα 23 της πήγε πρώτη φορά διακοπές. Στην Ελλάδα.

https://t.co/64KHC66HjZ

Μεγάλωσε στο Όκλαντ, λιμάνι του Σαν Φρανσίσκο. Στο σπίτι του κόμματος των Μαύρων Πανθήρων. Εννοείται είναι ακτιβίστρια. Η μητέρα της είναι λευκή και ο πατέρας της μαύρος. Είναι δάσκαλοι και πλέον χωρισμένοι. Δεν της έλειψε το παραμικρό μεγαλώνοντας. Οι ετεροθαλείς αδελφές της δουλεύουν τώρα για εκείνη. Δεν θέλει να μαθαίνουμε τίποτα για την ερωτική της ζωή. Καλά κάνει μια 25χρονη γυναίκα -που θα είναι στην επικαιρότητα για τα επόμενα 30 χρόνια τουλάχιστον -να μην επιθυμεί να ξέρει όλος ο κόσμος τους δεσμούς της. Δεν πουλάει κοπανιστό αέρα στο Instagram, είναι καλλιτέχνης. Περνάει τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο ακούγοντας true crime podcasts. Και ζωγραφίζει. Δηλώνει φεμινίστρια. Θέλει να γίνει σκηνοθέτης. Μάλλον δεν τροφοδοτεί πλέον το κανάλι της στο YouTube με τραγούδια.

https://twitter.com/hashtag/EUPHORIA?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η Ζεντάγια –πιθανότατα- θα προσθέσει στο βιογραφικό της συνεργασία με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα στο Megapolis. Κι αυτό μυρίζει Όσκαρ. Η Ρου του Euphoria προσπαθεί να αποτοξινωθεί από τα ναρκωτικά. Προσπαθούσε να κρατήσει κρυφό τον εθισμό της. Έπρεπε να διαλύσει τη ζωή της. Κι αυτό είχε αντίκτυπο στην Ζεντάγια. Συναισθηματικά και σωματικά. Είναι ο ρόλος που έψαχνε χρόνια, όταν απέρριπτε άπειρους γυναικείους διακοσμητικούς ρόλους. Δεν ήθελε να είναι απλά μια όμορφη κοπέλα στο πλάνο. Ήθελε να είναι μια συγκλονιστική κοπέλα στο πλάνο.