Φτάσαμε 2022 και υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι στην κοινωνία μας που συνεχίζουν να λένε στις γυναίκες τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνουν με το σώμα και τη ζωή τους. Η Lainey Molnar ενθαρρύνει τις γυναίκες να ζουν τη ζωή με τους δικούς τους όρους, ανεξάρτητα από το πώς η κοινωνία προσπαθεί να διαμορφώσει τη συμπεριφορά τους.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LAINEY (@lainey.molnar)

Κάθε άνοιξη μας βομβαρδίζουν με συμβουλές και κόλπα για το πώς να πετύχουμε αυτό το τέλειο σώμα μπικίνι για τις καλοκαιρινές διακοπές. Κι αυτό είναι εξοργιστικό. Έχετε ήδη ένα σώμα, απλά φορέστε το μπικίνι.

Η έννοια του «bikini body» υπονοεί ότι μόνο τα σώματα που τηρούν ένα συγκεκριμένο πρότυπο ομορφιάς μπορούν να φορούν μπικίνι.

Κάθε μέρα, βομβαρδιζόμαστε συνεχώς με εικόνες όμορφων, αδύνατων και ψηλών μοντέλων και διασημοτήτων που δείχνουν τέλειες όλη την ώρα. Μας υπενθυμίζουν διαρκώς ότι οι ρυτίδες, η κυτταρίτιδα, οι ραγάδες, οι τρίχες στο σώμα και κάθε άλλο «ελάττωμα» είναι οι χειρότερες αμαρτίες που θα μπορούσε ποτέ να διαπράξει μια γυναίκα.

Για να φορέσετε ένα μπικίνι και να θεωρείται κοινωνικά αποδεκτό, θα πρέπει να έχετε έναν συγκεκριμένο τύπο σιλουέτας. Σε απλά ελληνικά: λεπτή μέση, οπίσθια με καμπύλες, όχι πολύ μεγάλο στήθος και μακριά πόδια. Δεν πρέπει να υπάρχει κυτταρίτιδα, τρίχες στο σώμα, ραγάδες , κηλίδες. Θα πρέπει να είσαι λεπτή αλλά όχι «πολύ» μυώδης. Εν ολίγοις, θα πρέπει να έχετε το σώμα μιας διασημότητας που έχει υποστεί πολύ Photoshop και έχει βάλει φίλτρα σε κάθε πόρο του δέρματός της. Αρετουσάριστη με μπικίνι είναι έγκλημα πλέον σε αυτό τον ψηφιακό κόσμο που μάλλον ζούμε. 

 Τα περιοδικά, οι διαφημιστές και οι βιομηχανία της ομορφιάς φαίνεται να πιστεύουν ότι ο μόνος σκοπός του να φοράς ένα μπικίνι είναι να αναδείξεις το σώμα σου για τον κόσμο, για τους άλλους, έτσι ώστε οι άνθρωποι να απολαμβάνουν να το κοιτάζουν ή να το επικρίνουν. Καλλιστεία δηλαδή. Το να παρουσιάζετε οποιοδήποτε σώμα ως το μόνο είδος σώματος που είναι ελκυστικό είναι επικίνδυνο. Στις καμπάνιες για μαγιό στα περισσότερα καταστήματα στην Ερμού βλέπεις σχεδόν αποκλειστικά αδύνατες, αρτιμελείς λευκές γυναίκες στα είκοσι και τα τριάντα τους με μεσαίο στήθος, στενή μέση, μηδενική κυτταρίτιδα, άτριχο δέρμα και κοιλιακούς.

Και οι υπόλοιπες γυναίκες, η πλειοψηφία, που μπορεί να δει μια εικόνα να ταυτιστεί;

Ανοίγεις ένα γυναικείο περιοδικό και σου κάνουν πλύση εγκεφάλου κολλώντας ταμπέλες στο γυναικείο σώμα. Θα μάθεις ότι έχεις σώμα κλεψύδρα ή αχλάδι ή μήλο ή δεν ξέρω εγώ τι άλλη ταμπέλα για να βάλουν καμία κρέμα που δεν κάνει τίποτα απολύτως ούτε για τους πόντους στην περιφέρεια ούτε για την κυτταρίτιδα. Και γιατί τα λέω αυτά;

Σύμφωνα με τα στατιστικά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η μέση ηλικία που ξεκινά μια διατροφική διαταραχή διαταραχής είναι περίπου 12 έως 13 ετών. Το σαράντα δύο τοις εκατό των κοριτσιών στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη δημοτικού δηλώνουν ότι θέλουν να είναι πιο αδύνατες. ΤΡΑΓΙΚΟ.

Αν υπάρχει μόνο ένα πρότυπο, τότε φυσικά επηρεάζει το πώς βλέπουν οι άνθρωποι τον εαυτό τους. Και είναι πολύ δύσκολο να μην εσωτερικεύσετε αυτά τα μηνύματα, ιδιαίτερα εάν είστε ήδη ευαίσθητοι με την εικόνα του σώματός σας.

​Δεν υπάρχει βάρος ή μέγεθος όπου οι ανασφάλειες ή οι φόβοι εξαφανίζονται ως δια μαγείας. Να είστε ευγενικοί με το σώμα σας και αρχίστε να εργάζεστε για να πιστεύετε ότι έχετε το ίδιο δικαίωμα όσο οποιοσδήποτε άλλος να αισθάνεστε καλά με ό,τι θέλετε να φορέσετε.