Pretty privilege: λευκή, αδύνατη, σχετικά ψηλή, νέα, χωρίς κάποια αναπηρία. Με λίγα λόγια όμορφη. O όρος pretty privilege αφορά τα πλαστικά «πρότυπα» που τόσο παλεύουμε να καταπολεμήσουμε. Και δυστυχώς, συνεχίζουν να υπάρχουν.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Έχουμε μάθει να θέτουμε προτεραιότητες σαν κοινωνία. Φυσικά είναι δύσκολο να αλλάξεις μια προσηλωμένη στην εμφάνιση, κοινωνία με σοβαρό θέμα στην ιεράρχηση προτεραιοτήτων.  Είσαι έξυπνος; Αδιάφορο. Δίνεις αγάπη, φροντίδα, είσαι τίμιος, γενναίος; Οκ. Είσαι όμορφος; Τώρα μιλάμε!

Όλοι έχουμε δει τα φίλτρα στο Instagram ή τα TikTok trends. Συμμετρικά χαρακτηριστικά, σαρκώδη χείλη, μεγάλα μάτια, μακριές βλεφαρίδες, μακριά μαλλιά και καμπύλες στα σωστά σημεία, εννοείται, ενώ το στομάχι είναι επίπεδο σα γυψοσανίδα. Και όσοι πληρούν αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν φυσικά και αντίστοιχα… προνόμια!

pretty

Η ζωή των προνομιούχων pretty privilege

Όσοι ζουν μια ζωή pretty privilege απολαμβάνουν προνόμια που μπορεί συχνά να περάσουν απαρατήρητα. Μερικές φορές μπορεί να είναι δωρεάν ποτά, μια διευκόλυνση στις μεταφορές, την είσοδο σε κάποιο κλαμπ ή ακόμα και μια πόρτα που κάποιος κρατάει ανοιχτή. Αλλά για εκείνους των οποίων οι εμφανίσεις δεν ευθυγραμμίζονται με αυτό που η κοινωνία θεωρεί ελκυστικό, η έλλειψη αυτών των «πράξεων καλής διάθεσης» δημιουργεί μια προφανή ασυμφωνία.

Διάβασε για το  #prettyprivilege με τις 250+ εκατομμύρια προβολές στο TikTok στο The Notebook.