Το άρθρο των Financial Times είναι σοκαριστικό. Η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χιλ μίλησε με γυναίκες της διπλανής πόρτας που στράφηκαν στην σεξεργασία για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους σε μια Αγγλία που πληρώνει το Brexit και την ενεργειακή κρίση πολύ ακριβότερα από όσο ήλπιζε. Μια πρώην δημόσια υπάλληλος πηγαίνει με τον άντρα της σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Κάρντιφ. Ο συζυγός της την μεταφέρει στη νέα της δουλειά, έγινε σεξεργάτρια γιατί το κόστος ζωής τους ήταν πλέον δυσβάσταχτο. Η Τίφανι ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη σεξεργασία πριν από έξι χρόνια για να εξοφλήσει έναν λογαριασμό πιστωτικής κάρτας. 

Μέσα στην πανδημία απολύθηκε και ο σύζυγός της έκλεισε το μαγαζί του. Οι λογαριασμοί αυξήθηκαν και δεν μπορούσαν να αποληρώνουν το δάνειο του σπιτιού τους. Κερδίζει με την σεξεργασία περίπου 1.000 λίρες την εβδομάδα. Τα δηλώνει και στην εφορία. Οι περισσότερες εργάτριες του σεξ είναι γυναίκες, αν και η ανδρική σεξουαλική δουλειά έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια με την άνοδο των περιστασιακών γνωριμιών σε πλατφόρμες όπως το Grindr και το Instagram. Άλλες σεξεργάτριες λένε ότι οι άνδρες —ενθαρρυμένοι από τη νέα δύναμη τους στην αγορά— γίνονται πιο απαιτητικοί, πιέζοντας για απροστάτευτο στοματικό και πρωκτικό σεξ.Οι άνθρωποι προσφέρουν περισσότερα για λιγότερα γιατί θέλουν απελπισμένα χρήματα.

Το Λονδίνο εξακολουθεί να είναι ένας τόπος αγοράς και πώλησης σεξ. Άπειρες γυναίκες κάνουν σεξ επί χρήμασι για να πληρώσουν το ενοίκιο τους. Περισσότερες από 200.000 γυναίκες ενοικιαστές πιστεύεται ότι έχουν πέσει θύματα προσφορών “sex for rent” κάποια στιγμή στη ζωή τους.Τα συγκλονιστικά στοιχεία προέρχονται από τη Generation Rent και τη Mumsnet, που ρώτησαν γυναίκες για τις εμπειρίες τους με τους ιδιοκτήτες.

https://twitter.com/Reuters?ref_src=twsrc%5Etfw

Καθώς εκατομμύρια Βρετανοί αναλαμβάνουν δεύτερες δουλειές για να πληρώσουν τους διαρκώς αυξανόμενους λογαριασμούς, μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να πουλήσουν σεξ για πρώτη φορά σε πλατφόρμες όπως το OnlyFans και το Twitter. Με τον πληθωρισμό σε υψηλό επίπεδο και τους μισθούς να αποτυγχάνουν να συμβαδίζουν με τις αυξανόμενες τιμές και τους λογαριασμούς ενέργειας, λένε ότι δεν έχουν επιλογές. Πουλάνε «σεξ επιβίωσης, γιατί είναι η μόνη επιλογή που μπορούν να κάνουν αυτές οι γυναίκες για να επιβιώσουν. Γίνεται για να καλύψει τις βασικές ανάγκες – να έχουν αρκετά χρήματα για φαγητό και ενοίκιο. Απελπισία.