Δείχνει ποιος είναι συνεχίζοντας και στις πιο σκληρές συνθήκες. Οι περισσότεροι θα εγκατέλειπαν. Ο 21χρονος δρομέας δεν σταματάει, τερματίζοντας ακόμα και με θερμοπληξία. 

Το σούπερ ανερχόμενο αστέρι μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων δρόμου, από τα πρώτα του κιόλας βήματα στον πρωταθλητισμό, πιστεύει ότι ακόμα και από τις πιο μαύρες στιγμές έχεις πολλά να πάρεις: “Καμιά φορά ίσως και περισσότερα από τις ευχάριστες, φτάνει να μην το βάζεις κάτω, να μη σταματάς να προσπαθείς και να ονειρεύεσαι”, τονίζει.

Αυτό το πνεύμα μαχητικότητας είναι και που τον κράτησε στα πόδια του στους αρχές Ιουνίου στους Μεσογειακούς Αγώνες Νέων στην Ιταλία, παρά το σοβαρό επεισόδιο θερμοπληξίας, που στον τερματισμό τον άφησε σχεδόν λιπόθυμο.

Το όνειρο

“Μετά τη νίκη μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά και τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Κύπελο Ανδρών 10.000μ στο Λονδίνο, με επίδοση 30:00.10, άνοιξε ο δρόμος για τους Μεσογειακούς Αγώνες Νέων. Πήγα εκεί με την τρίτη καλύτερη επίδοση οπότε μια θέση στο βάθρο έμοιαζε πολύ κοντινό όνειρο”

Η ματαίωση

“Μέχρι το 5ο χλμ. όλοι οι αθλητές ήμασταν σε ένα γκρουπ. Στη συνέχεια ο ρυθμός της κούρσας έπεσε αισθητά από όλους. Ένιωθα τον ήλιο να ζεματίζει την πλάτη μου και το σώμα μου να αρχίζει να ανεβάζει επικίνδυνα θερμοκρασία. Από εκείνο το σημείο, κάθε στροφή ήταν βασανιστική και επίπονη. Μόνος στόχος μου ήταν να τερματίσω, για την ομάδα και την πατρίδα μου”.

Η υπέρβαση

“Τερμάτισα. Για να δείξω ποιος είμαι, κυρίως στον εαυτό μου. Και γιατί δεν το βάζω εύκολα κάτω και αντέχω. Τα συναισθήματά μου ανάμεικτα: Από τη μία τα είχα δώσει όλα και από την άλλη η επίδοσή μου ήταν πολύ χαμηλότερη από τις δυνατότητές μου, στερώντας μου το μετάλλιο”.

Η δικαίωση

“Ήταν όμως μια σπουδαία εμπειρία που με έκανε να πάω τα όρια μου ένα βήμα παραπάνω και ίσως αυτό, στη φάση που βρίσκομαι, αξίζει περισσότερο και από ένα έπαθλο. Νιώθω περήφανος που έξι χρόνια στα στάδια δεν έχω εγκαταλείψει ποτέ. Ούτε και τώρα που έπαθα θερμοπληξία. Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά από μια ώρα εντατικής προσπάθειας της φυσικοθεραπεύτριας της εθνικής ομάδας – την οποία ευχαριστώ θερμά – αλλά και των γιατρών του σταδίου, η θερμοκρασία μου μπόρεσε να κατέβει στους 37οC. Φεύγοντας από το γήπεδο δεν ένιωθα στενοχωρημένος. Θα ήθελα βέβαια ένα μετάλλιο, αλλά το σημαντικότερο είναι πως έδειξα ποιος είμαι, δίνοντας ότι καλύτερο είχα”.

Ο Γιώργος Τάσσης ξεκίνησε τον αθλητισμό με μπάσκετ – ονειρευόταν να γίνει αστέρι του Παναθηναϊκού – αλλά το ομαδικό δεν του “πήγε”. ΄Ήταν πάντα ο πιο “γρήγορος” της ομάδας, της παρέας, της τάξης. 

Αφού πέρασε από διάφορα αθλήματα στο στίβο, τελικά βρήκε την μεγάλη του αγάπη: το τρέξιμο! Και καλά έκανε όπως φαίνεται, διότι στα 21 του  είναι το next best thing στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, έχοντας ήδη αποσπάσει σημαντικές νίκες και διακρίσεις: Για φέτος και μόνο, κατέκτησε τις πρωτιές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου δρόμου Νέων 8.000 μ., στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών 3.000μ. κλειστού στίβου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών 10.000μ. και τη 2η θέση στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 21.195μ.

Ταυτόχρονα εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000μ. στην Αγγλία, οπού παραλίγο να σπάσει το φράγμα των 30 λεπτών. Αντίστοιχα «ηρωική» εμφάνιση πραγματοποίησε και στους Μεσογειακούς Αγώνες Νέων 10.000μ στην Ιταλία, αφού παρότι έπαθε θερμοπληξία, βρήκε το σθένος να ολοκληρώσει τον αγώνα και να τερματίσει 5ος.

Ο νεαρός, πολλά υποσχόμενος αθλητής του Α.Ο Τρίτωνα Χαλκίδας που τρέχει με τα χρώματα της WIND, πριν λίγες ημέρες αγωνίστηκε στους Μεσογειακούς Αγώνες Ανδρών στην κούρσα των 5.000μ.,σημειώνοντας νέο προσωπικό του ρεκόρ. 

Πάρε έμπνευση και δύναμη, διάβασε ακόμα περισσότερες ιστορίες εδώ