Μετά από 16 συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Εθνική ομάδα πόλο της χώρας μας εξασφάλισε το πρώτο της μετάλλιο αφού επικράτησε με 9-6 της Ουγγαρίας και θα παίξει την Κυριακή στον τελικό κόντρα στην Σερβία ή την Ισπανία. Η επιτυχία είναι αναμφίβολα, τεράστια με τους αθλητές μας να γράφουν ιστορία. Το ασημένιο μετάλλιο είναι δικό τους, τώρα πάνε για το χρυσό.

Μία ακόμα συγκλονιστική στιγμή, πέρα από αυτή της νίκης, έλαβε χώρα εκτός πισίνας με τον Γιάννη Φουντούλη να συγκλονίζει με τις δηλώσεις του, δείχνοντας πως, το νέκταρ της νίκης, δεν είναι αρκετό για να σκεπάσει την πικρία των τελευταίων ημερών. Παρ’όλα αυτά, ζήτησε συγγνώμη, την πιο “αχρείαστη” συγγνώμη που έχουμε ακούσει το τελευταίο διάστημα. Τους αξίζει να το χαρούν και πρέπει να το χαρούν.

«Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά για τη χαρά που εκδηλώνουμε, αλλά καταλαβαίνετε πως αγωνιζόμαστε για αυτό το πράγμα σε όλη μας τη ζωή. Σήμερα γράφτηκε ιστορία, το μόνο που μας μένει είναι με τι γράμματα θα τη γράψουμε. Όλοι έχουμε επηρεαστεί από αυτά που γίνονται στην Ελλάδα με τις φωτιές και τον πόνο που έχουν προκαλέσει. Δεν μπορώ να αφιερώσω την εμφάνιση, δεν νομίζω ότι μια νίκη μπορεί να απαλύνει τον πόνο για τις ανθρώπινες ζωές ή τις περιουσίες που χάνονται. Ελπίζω να περιοριστούν όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και να μην κινδυνεύσει άνθρωπος, ζώο ή η φύση περισσότερο.

Έχω χάσει τα λόγια μου. Κανείς δεν έφερε εδώ την ομάδα μόνος του. Έχουμε κάνει ένα ολυμπιακό τουρνουά που δεν το φανταζόμασταν ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα. Για να γίνει πράξη θέλει πολύ κόπο. Καταφέραμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Είμαι περήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου και καταφέραμε να κάνουμε κάτι που θα μνημονεύεται και θα μας ακολουθεί για μια ζωή».