Ο κορυφαίος τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας της Ισπανίας και της Ρεάλ Μαδρίτης, Ίκερ Κασίγιας, έγραψε στο Twitter ότι είναι ομοφυλόφιλος. Το tweet του Κασίγιας δημοσιεύτηκε λίγες μέρες αφότου διέψευσε τις φήμες που τον συνδέουν ρομαντικά με τη Σακίρα – η οποία χώρισε πρόσφατα από τον ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ.

Ο Κασίγιας δέχεται χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης, συμπεριλαμβανομένου αυτό του πρώην συμπαίκτη του στην Εθνική Ισπανίας Κάρλες Πουγιόλ, ο οποίος απάντησε: “Ήρθε η ώρα να πούμε την ιστορία μας, Ίκερ”.Η είδηση ​​είναι αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα trending topic στο Twitter.

https://twitter.com/hashtag/felizdomingo?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Αν, όντως, έκανε coming out αυτό θα άλλαζε πολλά στην ιστορία του ποδοσφαίρου που αντιμετωπίζει τους κουίρ ποδοσφαιριστές ως εξωγήινους. Ίσως υπάρχουν αλλά δεν τους έχει δει κανείς.

https://t.co/quwOc6XMMp

Στο tweet που δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Κυριακής (και πλέον έχει διαγράψει ο Κασίγιας), ο πρώην τερματοφύλακας είπε: “Ελπίζω να με σεβαστείτε: είμαι ομοφυλόφιλος”.

Μετά από σχεδόν ένα δίωρο, το tweet διεγράφη και ο ποδοσφαιριστής ανέβασε tweet υποστηρίζοντας ότι χακαρίστηκε ο λογαριασμός του και απολογήθηκε σε followers και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για την αναστάτωση.