Το Saint Laurent Babylone είναι ένα project του γνωστού οίκου μόδας αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη, τα βιβλία και τον πολιτισμό. Όλα είναι επιμελημένα στην εντέλεια από τον δημιουργικό διευθυντή του οίκου Anthony Vaccarello.

Με την πινέζα του χάρτη καρφιτσωμένη στην οδό Rue de Grenelle 9, στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού, το Babylone είναι κάθε άλλο παρά άσχετο είναι, αφού είναι φόρος τιμής στους δεσμούς που είχαν αναπτύξει ο Yves Saint Laurent και ο συνεργάτης Pierre Bergé με τη γειτονιά Sèvres–Babylone (το ζευγάρι μετακόμισε στη Rue de Babylone 55 το 1970).

Ο Anthony Vaccarello, ο σημερινός creative director του οίκου, είπε ότι ήθελε ο χώρος να θυμίζει την εμβληματική μπουτίκ Saint Laurent Rive Gauche, η οποία άνοιξε το 1966 και αργότερα «άπλωσε τις ρίζες της στη γειτονιά Sèvres-Babylone».

Αποτυπώνοντας τους μακροχρόνιους δεσμούς του Παρισιού με τη λογοτεχνία και τις τέχνες, η ειδικά επιμελημένη συλλογή βιβλίων και εκδόσεων και τόμων απλώνεται σε μίνιμαλ μαρμάρινους πάγκους σε απαλές αποχρώσεις του λευκού και του κρεμ, υιοθετώντας τη Haussman αρχιτεκτονική που «πλημμυρίζει» τη γειτονιά.

Οι τοίχοι του Saint Laurent Babylone είναι απογυμνωμένοι, με το λευκό σοβάτισμα να κυριαρχεί -τόσο που παραπέμπουν στο industrial στιλ. Τα minimal τεράστια τραπέζια δεσπόζουν στον χώρο, ενώ το βαθύ μπλε και λευκό χαλί χρωματίζει το πάτωμα.

Τους επόμενους μήνες το Saint Laurent Babylone ως ένα παραδοσιακό Ευρωπαϊκό βιβλιοπωλείο θα φιλοξενήσει συγγραφείς που θα παρουσιάσουν και θα υπογράψουν τα βιβλία τους, αλλά θα φιλοξενήσει και live μουσικά sessions.