Αυτό που κάποτε ξεκίνησε ως εσωτερική ανάγκη μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που είχαν έναν κοινό συνδετικό κρίκο, την αγάπη τους δηλαδή για την τέχνη και την κουλτούρα των tattoo, έχει μετατραπεί πλέον σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ που διεξάγονται στην Αθήνα. Το Athens Tattoo Convention μετράει ήδη 16 χρόνια και σε περίπτωση που σου έχει ξεφύγει, να σου πω πως επιστρέφει στις 17, 18 & 19 Μαΐου, δηλαδή το ΠΣΚ που μας έρχεται. 

Ένα όμορφο πάρτι θα στηθεί στο Tae Kwon Do του Παλαιού Φαλήρου, κι αυτή τη φορά το Athens Tattoo Convention θα είναι πιο διεθνές, πιο εμπλουτισμένο και πιο καλειδοσκοπικό από κάθε άλλη χρονιά. Περισσότεροι από 400 διεθνώς αναγνωρισμένοι tattoo artists απο το εξωτερικό κα την Ελλάδα θα προβάλλουν το μοναδικό τους στυλ με live tattooing και tattoo contests, μετατρέποντας τα σώματα σε ζωντανά έργα τέχνης και δίνοντας ιδέες για το επόμενο τατουάζ. 

Είτε είσαι fan των tattoo, είτε όχι, η εμπειρία του φεστιβάλ σε βάζει σε έναν κόσμο που ενώνονται πολιτισμοί και καταβολές, με τη διαφορετικότητα να κυριαρχεί. Αν πάντως ανήκεις στους ink addicts, τότε γνωρίζεις καλά την εμπειρία του Athens Tattoo Convention, όπως γνωρίζεις καλά πως σώμα σου είναι ένα βιβλίο και το μελάνι έχει «γράψει» πάνω του τα πιο προσωπικά σου συναισθήματα και ίσως και επιτεύγματα. Και έπεται συνέχεια, έτσι δεν είναι;

Επιπλέον, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Athens Tattoo Convention στηρίζει τον Οργανισμό Make A Wish και τη δράση του, μέσω της ενέργειας Star Your Body. Επιλέγεις ένα αστέρι από τα επιλεγμένα σχέδια και το 100% του αντιτίμου πηγαίνει στον οργανισμό και την πραγματοποίηση ευχών των παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Μέχρι σήμερα, οι καλλιτέχνες της διοργάνωσης έχουν ζωγραφίσει περισσότερα από 5.000 αστεράκια tattoo.

Για να σε βάλω όμως λίγο περισσότερο στο κλίμα, ρώτησα τέσσερις tattoo artists βασικά πράγματα για τα tattoo, για να πας στο Athens Tattoo Convention πιο έτοιμος/η και πιο ενημερωμένος/η, και ο Nicodemus, ο MrFrench, ο Tolle και ο Dobo έδωσαν τις απαντήσεις τους.

Ποια είναι τα τατουάζ που «τρεντάρουν» τώρα στην Ελλάδα;

Nicodemus (Honest Tattoo Studio): Τα tattoo που “τρενταρουν” είναι συνήθως αυτά που βλέπει ο κόσμος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως επίσης και tattoo που έχουν πάνω τους celebrities. 

MrFrench (Darkside Tattoo): Να μην παινέψουμε το σπίτι μας αλλά τα fine line tattoo γενικά είναι πάρα πολύ hot τα τελευταία δύο χρόνια. Συγκριτικά με τα άλλα style, τα fine line φαίνονται αρκετά πιο απαλά πάνω στο σώμα. Τα συγκεκριμένα τα διαλέγουν αυτοί που δεν θέλουν κάτι έντονο πάνω τους.

Tolle (Eightball Tattoo): Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή τα tattoo που τρεντάρουν στην Ελλάδα και παντού είναι τα εξής: Minimal, Fineline, Microrealistic, Ignorant, Abstract.

Dobo (Eternal Mark Tattoo Studio): Πιστεύω πως έχει ξεκινήσει να ξανά ανεβαίνει το Ιαπωνικό στυλ και πως θα συνεχίσει να ανεβαίνει κι ακόμα περισσότερο. Νομίζω πως είναι το trend τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα. Επίσης, τα ρεαλιστικά πορτρέτα ήταν, είναι και θεωρώ πως θα συνεχίσουν για πολύ καιρό ακόμα να είναι το μεγάλο trend.

Dobo

Πόσο αγχωτικό είναι για έναν tattoo artist να ξέρει ότι αυτό που κάνει παραμένει ανεξίτηλο;

Nicodemus (Honest Tattoo Studio):  Σημαντικό για εμένα είναι να φύγει κάποιος από το tattoo studio με ένα άρτιο tattoo. Aπό τη στιγμή που είναι σίγουρος για την επιλογή του δεν με αγχώνει πως είναι ανεξίτηλο.

MrFrench (Darkside Tattoo): Τα πρώτα χρόνια είναι πραγματικά τρομερά αγχωτικό. Προσέχεις τρομερά την κάθε σου κίνηση γιατί υπάρχει ο φόβος του λάθους. Με τον καιρό, εφόσον έχεις αποκτήσει εμπειρία, αυτό το συναίσθημα φεύγει και απλά δουλεύεις με σιγουριά. Και το άγχος μετατρέπεται σε χαρά που μπορείς να προσφέρεις κάτι όμορφο σε κάποιον για πάντα.

MrFrench

Tolle (Eightball Tattoo): Είναι αρκετά αγχωτικό στην αρχή. Όμως, μέσα από τα χρόνια και την εμπειρία μαθαίνεις τελικά να το διαχειρίζεσαι. 

Dobo (Eternal Mark Tattoo Studio): Δεν θα το έλεγα ακριβώς αγχωτικό. Σίγουρα στην αρχή στα πρώτα μου tattoo να το αισθανόμουν περισσότερο, αλλά πλέον νομίζω πως δεν υπάρχει κανένα άγχος. Απλά η ευθύνη που νιώθεις είναι μεγάλη.

Ένα τατουάζ που «χτύπησες» και σου έκανε εντύπωση;

Nicodemus (Honest Tattoo Studio): Δεν εντυπωσιάζομαι από σχέδια που ζητάει ο κόσμος διότι πιστεύω πως το tattoo είναι προσωπική υπόθεση. Όμως εντυπωσιάστηκα και χάρηκα συγχρόνως που έκανα tattoo σε έναν κύριο 80 ετών. Μάλιστα ήταν το πρώτο του και αυτό μου φάνηκε πολύ εντυπωσιακό.

MrFrench (Darkside Tattoo): Κάποια από τα τατουάζ που μου έκαναν εντύπωση είναι αρκετά spicy και ενώ έχουν τρομερή πλάκα δεν θα μπορούσα να τα αναφέρω εδώ.

Tolle (Eightball Tattoo): Όλα τα tattoo θεωρώ πως είναι μοναδικά για τον λόγο τον προσωπικό που τα κάνει ο καθένας. Πίσω από κάθε τατουάζ ίσως κρύβεται μια ιστορία, μια εμπειρία, μια ευχή. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η χαρά των ανθρώπων που νίκησαν σε δύσκολες μάχες (υγείας) και μ’ ένα τατουάζ που τους κάνω καλύπτουν τα σημάδια στο σώμα τους.

Tolle

Dobo (Eternal Mark Tattoo Studio): Δεν μου έκανε εντύπωση κάποιο συγκεκριμένο. Αλλά με ενθουσίασε όταν ανέλαβα ένα από τα μεγαλύτερα μου project. Έκανα tattoo στον κολλητό μου. Χωρίς να του δείξω τα σχέδια, με εμπιστεύτηκε απόλυτα και απλά μου είπε «Πάμε». Κι έτσι έγινε.

Αν κάποιος θέλει να γίνει tattoo artist, ποια συμβουλή θα του έδινες;

Nicodemus (Honest Tattoo Studio):  Σε έναν νέο ή που θέλει να ασχοληθεί με το tattoo θα πρότεινα να κάνει σωστό apprenticeship δίπλα σε κάποιον επαγγελματία tattoo artist. Να έχει σεβασμό στους μεγαλύτερους tattooers που υπάρχουν στον χώρο γιατί εκείνοι πρώτοι άνοιξαν τον δρόμο για όλους εμάς σε δύσκολες εποχές για το συγκεκριμένο επάγγελμα. 

Nicodemus

MrFrench (Darkside Tattoo): Θα τον συμβούλευα πρώτα να γίνει apprentice σε έναν tattoo artist που μπορεί να του μάθει όλα τα style, ώστε να μπορέσει να καταλάβει τι του αρέσει να κάνει. Ή θα μπορούσε να πάει σε μια σχολή τατουάζ όπως είναι το Athens Tattoo Academy που θα του μάθουν από την αρχή όλα όσα χρειάζεται.

Tolle (Eightball Tattoo): Η συμβουλή μου θα ήταν να ακολουθήσει το όνειρό του, αν πραγματικά το αγαπάει, γιατί εκτός από επάγγελμα είναι τρόπος ζωής.

Dobo (Eternal Mark Tattoo Studio): Θα τον συμβούλευα να μην ξεκινήσει να βαράει tattoo χωρίς να έχει καμία αντίληψη. Βέβαια, οι περισσότεροι νομίζω το έχουμε κάνει. Το πιο σωστό είναι να απευθυνθεί σε επαγγελματίες που αναλαμβάνουν άτομα για apprentice. 

Ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει να χτυπήσει το πρώτο του τατουάζ;

Nicodemus (Honest Tattoo Studio):  Να είναι σίγουρος για την επιλογή του στο να αποκτήσει tattoo στο σώμα του και μετά να κάνει την ανάλογη έρευνα και από αισθητικής άποψης το τι ακριβώς θα ήθελε να χτυπήσει πάνω του. Θα πρότεινα την αποφυγή εμφανών σημείων όπως λαιμός fist πρόσωπο και τα λοιπά. Επίσης, σημαντικό είναι η επιλογή ενός professional tattoo studio που τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής.

MrFrench (Darkside Tattoo): Η μόνη συμβουλή που θα έδινα είναι να κάνει έρευνα. Να ψάξει τον κατάλληλο καλλιτέχνη σύμφωνα με το τατουάζ που θέλει να κάνει. Να είναι πολύ καλός στο συγκεκριμένο στυλ. Δεν είμαστε όλοι καλοί σε όλα.

Tolle (Eightball Tattoo): Θα πρότεινα να κάνει πολύ καλό «ψάξιμο» για την ποιότητα της δουλειάς του καλλιτέχνη. Επίσης, το στυλ του σχεδίου είναι πολύ σημαντικό καθώς και η τήρηση των κανόνων της υγιεινής και της καθαριότητας.

Dobo (Eternal Mark Tattoo Studio): Για αρχή, σαν πρώτο tattoo nα μην βαρέσει κάτι πολύ μεγάλο, κυρίως αν δεν είναι απόλυτα σίγουρος για αυτό. Θα πρότεινα να ξεκινήσει με κάτι μικρό. Να πάρει μια ιδέα, έτσι ώστε αν αποφασίσει να κάνει κάτι μεγαλύτερο να ξέρει την αίσθηση.

Πληροφορίες για Athens Tattoo Convention

Οι παράλληλες δράσεις της διοργάνωσης περιλαμβάνουν: Dj sets, Live Bands, Food & Drinks, Art Exhibitions, Game Rooms, Graffiti Show, Bike and Skate Show, Κids Playground, Body Painting, Show Acrobatics και εντυπωσιακά fire performances.

Μέρες & Ώρες: 
Παρασκευή 14:00 – 23:00
Σάββατο 11:00 – 24:00 
Κυριακή 11:00 – 22:00

Τιμή Εισιτηρίου: 
12€ ημερήσιο
24€ Τριήμερο. 
Συμπεριλαμβάνονται και όλα τα events.

Κλείσε το εισιτήριό σου ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπες ΕΔΩ.