Κλείνοντας την πρόσκληση υποβολής ταινιών για την 8η έκδοση του Beyond Borders | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου, η διοργάνωση του Φεστιβάλ ανακοινώνει με πολλή χαρά και περηφάνια την κατάθεση συνολικά 835 ταινιών από 93 διαφορετικές χώρες, σημειώνοντας νέο ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού!

Στον 8ο χρόνο διεξαγωγής του, το Beyond Borders έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως ένα διεθνές σημείο συνάντησης κινηματογραφιστών και επαγγελματιών του ντοκιμαντέρ, με γνώμονα πάντα την ανάδειξη καίριων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων μέσα από την ομορφιά της κινηματογραφικής αφήγησης και τέχνης. Η διοργάνωση οφείλει δημόσιες ευχαριστίες σε όλες και όλους τους δημιουργούς για την εμπιστοσύνη και την στήριξή τους, συγκαταλέγοντας με τον τρόπο αυτόν πλήθος παγκόσμιων, διεθνών και ελληνικών πρεμιέρων στο φετινό και επερχόμενο πρόγραμμα προβολών του Beyond Borders.

Το Φεστιβάλ στήριξαν και αγάπησαν κατ’ αρχήν οι κάτοικοι του Καστελλόριζου. Με επιμονή, αξιοπιστία και πάθος η ομάδα της διοργάνωσης κατάφερε να δημιουργήσει ένα θεσμό πρότυπο στο είδος του. Εκατοντάδες σκηνοθέτες, παραγωγοί, διευθυντές άλλων διεθνών φεστιβάλ, κριτικοί κινηματογράφου και  επαγγελματίες του χώρου εμπιστεύτηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια τη διοργάνωση και φυσικά οι θεατές που παρακολουθούν τις ταινίες, συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις του και έχουν έναν επιπλέον λόγο να επισκεφτούν το νησί κατά τις ημέρες της διεξαγωγής του.

24 ταινίες μεσαίου και μεγάλου μήκους και 24 ταινίες μικρού μήκους θα προβληθούν φέτος στις δυο διαγωνιστικές σκηνές τους Φεστιβάλ. Οι δημιουργοί των επιλεγμένων ταινιών, θα ειδοποιηθούν εντός του επόμενου μήνα, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών και δράσεων του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στην επίσημη συνέντευξη τύπου της διοργάνωσης εντός του Ιουνίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον χρόνο και χώρο διεξαγωγής της συνέντευξης τύπου θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η διοργάνωση ανήκει στο Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) σε συνεργασία με την γαλλική Ecrans des Mondes. Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Μεγάλος χορηγός του Φεστιβάλ αποτελεί η ΔΕΗ, ενώ έχει την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), της Βουλής των Ελλήνων, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) του Δήμου Μεγίστης, της Πρεσβείας της Γερμανίας στην Αθήνα, της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Αθήνα, της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα και του Τσέχικου Κέντρου Αθήνας.