Μετά τον Μπομπ Ντίλαν, ο Μιχάλης Μυτακίδης. Ή κάπως έτσι. Οι μουσικοί/στιχουργοί πάντως αναγνωρίζονται όλο και περισσότερο όσο περνάνε τα χρόνια. Τώρα, ίσως ήρθε η ώρα του ιδρυτή των Active Member.

Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Η Ανεξάρτητη Πολιτιστική Κίνηση Πολιτών Armarima μαζεύει υπογραφές ώστε ο Μιχάλης Μυτακίδης να προταθεί για το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Στην ουσία μιλάμε για ένα online ψήφισμα μιας πρωτοβουλίας η οποία ανήκει και στον γιο του, Σωτήρη Ραμόν Μυτακίδη.

«Η Ανεξάρτητη Πολιτιστική Κίνηση Πολιτών με την επωνυμία «Armarima», εκτιμώντας την τεράστια προσφορά του σπουδαιότερου Έλληνα ποιητή εν ζωή Μιχάλη Μυτακίδη (B.D. FOXMOOR) στην κοινωνία μας μέσα από την ποίηση και την μουσική του,  έλαβε την πρωτοβουλία να τον προτείνει υποψήφιο για το ανώτατο λογοτεχνικό βραβείο, το Νόμπελ Λογοτεχνίας».

Ακόμα, «ο Μιχάλης Μυτακίδης είναι ένας ευρέως αναγνωρισμένος Έλληνας ποιητής και μουσικός που τιμάται και αναγνωρίζεται από τους συναδέλφους του και το Ελληνικό κοινό (και όχι μόνο) τα τελευταία τριάντα έτη. Έχει εμπνεύσει την Ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας ένα νέο μουσικό και στιχουργικό ”κύμα”, αφυπνίζοντας το θυμικό της αίσθημα , διαμορφώνοντας παράλληλα και την αισθητική της.  

»Ο Μιχάλης Μυτακίδης έχει σταθεί μακριά από κάθε πολιτική ,θρησκευτική ή φυλετική διάκριση στο περιεχόμενο των στίχων του,  πορευμένος μη εξαρτώμενος από καμία υποστηρικτική τοιαύτη δύναμη , πράττοντας μόνο πάντα όσα η καλλιτεχνική του φύση του όριζε.

»Κρίνοντας το έργο του πανανθρώπινο και μοναδικό, ανεξάρτητο και ειλικρινές , δίχως πολιτική ή θρησκευτική χροιά, δίχως καμία υποστήριξη από ‘’κύκλους’’ πολιτικούς ή άλλους τέτοιους, προχωράμε στην πρότασή μας για την υποψηφιότητα του ανεξάρτητοι , όπως έκανε ο ίδιος σε όλη την σπουδαία του πορεία!».

Ο Μπομπ Ντίλαν έδειξε τον δρόμο, ο Μιχάλης Μυτακίδης τον ακολούθησε.