Ιδέες που μοιάζουν βγαλμένες από μυθιστορήματα και ταινίες επιστημονικής φαντασίας, γίνονται σταδιακά πραγματικότητα και αλλάζουν μια για πάντα τα ταξίδια με αεροπλάνο.

Από τα επιβατικά drones μέχρι την άμεση μετάφραση και από τις βιομετρικές σήραγγες μέχρι το hyperloop, ιδού τι μπορούμε να περιμένουμε για τα ταξίδια στο εγγύς μέλλον.

Ουρές τέλος στα αεροδρόμια

Αν και αμφιλεγόμενη, η βιομετρική ταυτοποίηση (αυτόματη επαλήθευση της ταυτότητας μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων, αναγνώρισης προσώπου ή σάρωσης ίριδας) αρχίζει να καθιερώνεται στα αεροδρόμια όλου του κόσμου.

Ως ταχύτερος και ακριβέστερος τρόπος ελέγχου των επιβατών μπορεί να μειώσει στο μισό το χρόνο διεκπεραίωσης των τυπικών διαδικασιών του αεροδρομίου.

Μετά την αποβίβαση, οι ταξιδιώτες μπαίνουν σε μια σήραγγα, κοιτάζουν ένα πράσινο φως και συνεχίζουν για την παραλαβή των αποσκευών χωρίς να περιμένουν στην ουρά ή να αλληλεπιδρούν με έναν υπάλληλο της υπηρεσίας μετανάστευσης.

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιείται ήδη σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό στα αεροδρόμια του Ντουμπάι, του Χονγκ Κονγκ, στα Narita και Haneda του Τόκιο, στο Indira Gandhi International στο Δελχί, στο Heathrow του Λονδίνου και στο Charles de Gaulle του Παρισιού, μεταξύ άλλων.

Διάβασε τη συνέχεια στο intronews