Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας είναι εθισμένοι στα κινητά τους τηλέφωνα. Σκεφτείτε τι κάνετε εσείς λίγο πριν κοιμηθείτε ή μόλις ξυπνήσετε. Δεν ασχολείστε με το κινητό σας παρά τα όσα έχετε διαβάσει κατά καιρούς για το πώς επηρεάζει αρνητικά την υγεία μας; Φυσικά, όλοι το ίδιο κάνουμε.

Στην Κίνα, ωστόσο, προσέχουν για να έχουν αν και, όπως φαίνεται, έχουν αργήσει. Όχι μόνο αυτή, ολόκληρος ο πλανήτης. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, οι κάτω των 18 ετών δεν θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση τη νύχτα στο ίντερνετ μέσω του smartphone τους. Φανταστείτε να γινόταν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα και τους ινφλουένσερς μας. Φρίκη!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Ο χρόνος που θα μπορούν να είναι συνδεδεμένοι στη διάρκεια της ημέρας επίσης θα περιοριστεί, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία κατά του εθισμού που παρουσιάστηκε σήμερα. Βάσει των περιορισμών αυτών, οι οποίοι αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στις 2 Σεπτεμβρίου, κανένας ανήλικος δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω φορητού τερματικού από τις 22:00 ως τις 06:00 το πρωί.

Ακούγεται και ίσως να είναι βαρύ, αλλά είναι για το καλό τους. Οι έφηβοι ηλικίας 16-17 ετών θα μπορούν να είναι συνδεδεμένοι δύο ώρες, έναντι μόλις 40 λεπτών για τα παιδιά κάτω των 8 ετών.
Οι νέοι κανόνες, οι οποίοι προτάθηκαν από την κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου, είναι από τους πιο αυστηρούς στον κόσμο. Οι γονείς, πάντως, θα μπορούν να τους απενεργοποιούν αν το επιθυμούν ή τους έχουν φτάσει σε οριακό σημείο με τη γκρίνια τους.

Γιατί η Κίνα παίρνει τα μέτρα της; Διότι οι νέοι κανονισμοί θα επιτρέψουν «να δημιουργηθεί ένα ασφαλές και υγιές ιντερνετικό περιβάλλον για τους ανηλίκους», έπειτα και από άλλα μέτρα που ελήφθησαν τα τελευταία χρόνια για «να μειωθεί ο εθισμός των ανηλίκων στο Ίντερνετ».