Γούστα είναι αυτά. Αλλά, μεταξύ μας, ποιος είδε την ταινία «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή και είπε «Α, μιλάμε για μια πολύ καλή ταινία»; Βρείτε μας έναν. Εντάξει, βρείτε μας μισό. Δεν θα βρείτε, μην ψάχνετε άδικα και ιδρώσετε, είναι δύσκολες μέρες. Και δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με τον σκηνοθέτη, τα μάτια μας και η φαντασία μας έχουν από τότε που έτυχε να πέσουν πάνω στη βιογραφική ταινία του 2017 για τον τεράστιο, τον ανυπέρβλητο, τον έναν και μοναδικό, Νίκο Καζαντζάκη.

Ε, λοιπόν, το μαρτύριο δεν έχει τέλος και ο καύσωνας δεν βοηθάει. Όπως διαβάσαμε, ο «Καζαντζάκης» του Σμαραγδή θα κάνει μια βόλτα από το Netflix γιατί μάλλον βαρεθήκατε να βλέπετε true crime σειρές και δεν το ξέρετε.

Ευτυχώς, θα έχουμε ολόκληρη τριλογία όμως με άλλες δύο, τίμιες για να τα λέμε όλα, ταινίες του σκηνοθέτη. Μιλάμε φυσικά για το «El Greco» και το «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι». Η streaming πλατφόρμα ήρθε σε συμφωνία με την ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΜ και σύντομα θα έχετε την ευκαιρία να τις απολαύσετε όλες από τον καναπέ σας, όσο το ερκοντίσιον κάνει ακόμα μεγαλύτερο το ποσό που θα πληρώσετε στη ΔΕΗ.

Πάμε στα διαδικαστικά.

El Greco (2007)

Το El Greco  είναι ιστορική βιογραφική ταινία διεθνούς παραγωγής, του 2007, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, και σενάριο Τζάκι Παβλένκο και Γιάννη Σμαραγδή, με πρωταγωνιστές τους Νικ Άσντον, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Λάκη Λαζόπουλο, Δήμητρα Ματσούκα, Λάγια Μαρούλ και Σωτήρη Μουστάκα. Η ταινία μας μεταφέρει στον 16ο αιώνα με αφετηρία την Κρήτη, στη Βενετία ως το Τολέδο της Ισπανίας, ακολουθώντας την περιπετειώδη αναζήτηση του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου ή Ελ Γκρέκο για ελευθερία και έρωτα.

Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι (2012)

Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι  είναι ταινία διεθνούς παραγωγής σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, σε παραγωγή της Alexandros Film και σε σενάριο που συνυπογράφουν οι Γιάννης Σμαραγδής, Παναγιώτης Πασχίδης, Τζάκι Παβλένκο και Βλαντίμιρ Βαλούτσκι. Πρωταγωνιστούν οι Σεμπάστιαν Κοχ, Τζον Κλιζ, Κατρίν Ντενέβ, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Εβγκένι Στίτσκιν και Όλγκα Σουτούλοβα. Πρόκειται για την ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, ενός πειρατή που γίνεται ζάπλουτος έμπορος χαβιαριού και δεν σταματά να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε εμπόδιο για την απόκτηση χρήματος, εξουσίας και πολιτικής επιρροής, για να χαρίσει στο τέλος όλα του τα υπάρχοντα στο όνομα της αγάπης.

Καζαντζάκης (2017)

Αρνούμαστε.