Όσο ακόμα ο καιρός είναι τόσο ωραίος, είναι κάθε μέρα ευκαιρία για να βγεις για ποτχαχαχαχ, τι γράφουμε, ούτε εμείς το πιστεύουμε, εννοούμε να δεις Netflix προφανώς. Οκ, αρκετά ξεπορτίσαμε, ας έρθει το κρύο να κλειστούμε στο σαλόνι μας για ταινία. Όχι ότι δε μπορούμε να το κάνουμε και τώρα, απλά πρέπει να βρίσκουμε διάφορες ψεύτικες δικαιολογίες για να αγνοούμε κάθε πρόταση για έξοδο και να μπορούμε να βλέπουμε ταινίες στο Netflix μέχρι να μας πάρει ο ύπνος.

Κι αφού το εφαρμόζουμε και έχουμε εξαντλήσει το ίδιο το Netflix περισσότερο απ’ ό,τι εξαντλήθηκε το περιοδικό Πίστα, είμαστε οι καταλληλότεροι για να σου προτείνουμε ταινίες να δεις, τις οποίες δεν θα ακούσεις να συζητούν. Θα μπορείς δηλαδή να τις δεις και να νιώσεις ιδιαίτερος, να το παίξεις και γνώστης στις παρέες. Τύπου «εσείς γατιά δείτε mainstreamίλες, εγώ είμαι ψαγμένος».

Γι’ αυτό σου έχουμε 4 ταινίες που ανέβηκαν κιόλας τον τελευταίο μήνα στο Netflix, υποτιμημένες θα τις λέγαμε, για να τις δεις ευχάριστα σήμερα το βράδυ.

Last Night In Soho

Οκ, τούτη εδώ δεν έχει και τρομερά το ευχάριστο, αλλά δεν θα ήταν υπερβολή να μιλήσουμε για ένα ρομαντικό horror. Έχει λίγα και έντονα στοιχεία horror, περισσότερο έχει όμως έναν γοητευτικό πεσιμισμό.

Κυκλοφόρησε το 2021 και συζητιόταν εντόνως για οσκαρικές υποψηφιότητες, εν τέλει δεν κατάφερε να πάρει καμία, ούτε καν για τη σκηνοθεσία του Έντγκαρ Ράιτ ή την ερμηνεία της υπέροχης Άνια Τέιλορ-Τζόι. Ας είναι. Δε χαλάνε οι ταινίες για τα Όσκαρ ρε μ@λ@κες, όπως θα έλεγε και η Βάσια Τριφύλλη.

Στο Last Night In Soho βλέπουμε πως ένα σπίτι μπορεί να συγκρατεί ψυχές, μνήμες, να σε βυθίζει σε μια παραίσθηση και τελικά να είναι πιο γοητευτική από την πραγματική ζωή. Σαν τα όνειρα που δε θες να ξυπνήσεις. Μόνο που η φυσική πορεία είναι να ξυπνήσεις. Γιατί αν μείνεις εγκλωβισμένος στο όνειρο, θα σε κατασπαράξει. Στο όνειρο δεν υπάρχουν κανόνες και δεν υπάρχει Start From the Begining.

Last Night In Soho Netflix

Η νεαρή Ελοΐζ φεύγει από την κωμόπολη της έξω από το Λονδίνο και πάει στη μεγάλη πρωτεύουσα για να σπουδάσει σε κολέγιο για σχέδιο μόδας. Μετά τα πρώτα 24ωρα διαμονής στις εστίες, κάτι συμβαίνει και θέλει να φύγει. Βρίσκει λοιπόν ένα δωμάτιο σε μια σοφίτα ενός σπιτιού και το νοικιάζει. Εκεί αρχίζει να της αποκαλύπτεται ένας κόσμος σε μια παράλληλη διάσταση, που στην αρχή είναι όμορφος, αλλά γρήγορα ασχημαίνει.

Στον κόσμο αυτό βλέπει έναν άλλο εαυτό της, πιο ελκυστικό για την ίδια, αλλά και πιο εγκλωβισμένο. Αυτό που συμβαίνει στο τέλος, θα σε σηκώσει από τον καναπέ σου. Μέχρι να συμβεί αυτό, μπορείς να απολαμβάνεις αυτή την ελεγεία, την υπέροχη κινηματογράφιση, την φωτογραφία και την μυσταγωγική μελωδία που ντύνει το Λονδίνο των 60s.

Στα συν ότι παίζει και ο γεννημένος για να υποδύεται τον εξοργιστικό γόη, ο Ματ Σμιθ, ο Ντέμον Ταργκάριεν του House of the Dragon.

Είναι μάλλον η top πρόταση μας από κάθε άλλη ταινία που έχει το Netflix στην ταινιοθήκη του.

Belfast

Για το Belfast τα είπαμε αναλυτικά εδώ, αλλά δεν μας ακούσατε, αν κρίνουμε από το ότι η ταινία βγήκε γρήγορα από το top10 των movie trends του Netflix. Καιρός να την ξαναβάλουμε. Αν δεν έχεις ψηθεί, διάβασε ξανά το review μας και θα ψηθείς σαν τοστ στην τοστιέρα.

Nyad

Και γι’ αυτό σου γράψαμε χθες, το δίδυμο Ανέτ Μπένινγκ-Τζόντι Φόστερ είναι άχαστο, ιδίως όταν σε μια τέτοια βιογραφική ταινία, βλέπουμε καθαρό σινεμά. Είναι τέτοιο το στόρι της Ντιάνα Νάιαντ, που θα μπορούσε άνετα η Μπένινγκ να το κάνει φουλ πολιτικό το ζήτημα. Δεν το έκανε. Και αυτό δείχνει ότι είναι δίκαια μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ τα τελευταία 30 χρόνια.

Pain Hustlers

Ακόμα μια παραγωγή του Netflix, ανέβηκε την περασμένη Παρασκευή στην πλατφόρμα και ενώ αυτό που αναμέναμε, ήταν μια ταινία σε μορφή χαζοκωμωδίας ή αφημένη στη δυναμική του πρωταγωνιστικού διδύμου, τελικά είδαμε μια πολύ καλή ταινία.

Επίσης βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, πιάνει ένα ζήτημα επώδυνο για τις ΗΠΑ, τα οπιοειδή, με μια Έμιλι Μπλαντ να είναι πιο σέξι από κάθε άλλο της ρόλο, ταυτόχρονα όμως και πιο βιρτουόζα από ποτέ στην ερμηνεία της. Και ο Κρις Έβανς, που δεν εκτιμάται ποτέ η μέθοδος του, είναι πάρα πολύ καλός στον ρόλο του.