Τώρα που τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών, υπάρχει μια ακατανόητη επιθυμία για βραδινή έξοδο. Λες και κάποιο πνεύμα Χριστουγέννων τους τσιμπάει όλους, ένα πράγμα. Από την άλλη, επειδή εμείς είμαστε περισσότερο για καναπέ και άραγμα, θα επιλέξουμε για απόψε το βράδυ -ίσως και για τις υπόλοιπες ημέρες των γιορτών, δεν υποσχόμαστε τίποτα – να το περάσουμε με Ertflix και σειρά.

Και όχι οποιαδήποτε σειρά. Μια καλή που θα μας απορροφήσει και δεν θα νιώσουμε τύψεις που βρήκαμε μια κακή δικαιολογία στους φίλους για να μην βγούμε μαζί τους. Εμείς, πάντως, έχουμε να προτείνουμε τις ακόλουθες σειρές στο Ertflix και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις με ποια θα ξεκινήσεις. 

The Lesson (Το μάθημα)

Η σειρά που έχει κερδίσει το Βραβείο Καλύτερης Σειράς και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Σειρών των Καννών το 2022, βραβεία στο Φεστιβάλ Βερολίνου την ίδια χρονιά, καθώς βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς της Ισραηλινής Τηλεοπτικής Ακαδημίας το 2023. Το «The Lesson» γινόταν πραγματικά δημοφιλές σε όποια χώρα κι αν έπαιζε και λογικό, καθώς μιλάμε για μια φοβερή παραγωγή και με εξαιρετικές ερμηνείες.

Μια πολιτική συζήτηση ανάμεσα σε έναν καθηγητή πολιτικής αγωγής και μια τελειόφοιτη μαθήτρια ξεφεύγει από τον έλεγχο και γίνεται προσωπική. Επιφανειακά, πρόκειται για μια μάχη για τη δικαιοσύνη μεταξύ αριστερού και δεξιού, άνδρα και γυναίκας, καθηγητή και μαθητή. Αλλά η ορμητική, καταστροφική δύναμη του θέματος οφείλεται στις πληγές που αιμορραγούν στις καρδιές και των δύο πρωταγωνιστών. Η αντιπαράθεσή τους είναι σαν ένα βότσαλο που πετιέται στη λίμνη, και οι κυματισμοί που δημιουργεί επηρεάζουν: την τάξη (1), το σχολείο (2), την κοινότητα (3), τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (4), την τοπική πολιτική (5) και την πραγματικότητα (6). Όσο περισσότερο εξαπλώνονται οι κυματισμοί, τόσο περισσότερο πολλαπλασιάζονται οι εμπλεκόμενες δυνάμεις και οι θιγόμενοι κοινωνικοί κύκλοι. 

Dublin Murders (Φόνοι στο Δουβλίνο)

Μια αστυνομική σειρά στο Ertflix που θα σε κολλήσει. Βασισμένη στα βιβλία της Τάνα Φρεντς, έχοντας πάρει στοιχεία από τα δύο βιβλία της σειράς «In the Woods» και «The Likeness», το « Dublin Murders» έχει το ιδανικό μυστήριο για να ξεκινήσεις απόψε.

Η υπόθεση της σειράς ακολουθεί δύο ντετέκτιβ στο Δουβλίνο, οι οποίοι αναζητούν τους δολοφόνους για δύο φόνους που δείχνουν να συνδέονται μεταξύ τους, αλλά και με το παρελθόν ενός από τους δυο, ο οποίος στα 12 του είχε βιώσει ένα τραγικό συμβάν που η μνήμη του έχει απωθήσει.

Οκτώ απολαυστικά επεισόδια σε περιμένουν στο Ertflix.

Karen Pirie

Ένα tartan noir δράμα εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Βαλ Μακτντερμιντ. Με τρία απολαυστικά επεισόδια, το Karen Pirie έρχεται να προστεθεί στις καλύτερες σειρές ντετέκτιβ που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Ξέρετε, από αυτές που σε κρατάνε μέχρι το τέλος. 

Στο επίκεντρο της ιστορίας μας είναι η Karen Pirie, η οποία μετά την προαγωγή της στη Μονάδα Ιστορικών Υποθέσεων της Αστυνομίας της Σκωτίας, ανοίγει ξανά μια παλιά υπόθεση που σχετίζεται με τη δολοφονία σερβιτότας, το 1995. Το πολύ ενδιαφέρον εδώ είναι πως η ίδια ανακαλύπτει λάθη που έλαβαν χώρα εκείνη την περίοδο στις έρευνες, χωρίς όμως να γίνονται περιττά flashback. 

Σειρά που δεν πρέπει να χάσεις.

https://youtu.be/XZMNCJa-ck4?feature=shared

When the Dust Settles (Όταν Έπεσε η Σκόνη)

Δραματική σειρά που μας έρχεται από την Δανία, που είχε βρεθεί και υποψήφια ως «καλύτερη τηλεοπτική σειρά» στο Danish Film Awards 2021. Δέκα επεισόδια για binge-watching που θα σε απορροφήσουν πλήρως.

Η υπόθεση του «When the Dust Settles» ακολουθεί οκτώ διαφορετικές ιστορίες που ενώνονται μετά από μία τρομοκρατική επίθεση στην Κοπεγχάγη. Ο Morten είναι ένας υδραυλικός που αγωνίζεται να φέρει τον γιο του στον σωστό δρόμο. O Holger προσπαθεί να έχει μια υγιή σχέση με τα ενήλικα παιδιά του. Η Marie φοβάται τον κόσμο και πιο πολύ από όλα, να χάσει τη μητέρα της. Η Ginger, στα 25 της είναι άστεγη και απομακρυσμένη από την κοινωνία. Η τραγουδίστρια Lisa, είναι ερωτευμένη και έχει μόλις μάθει ότι είναι έγκυος. Ο κομμωτής Jamal, δεν συμφιλιώνεται με την οικογένεια του και ψάχνει μια διαφυγή. Ο σεφ Nikolaj είναι επικεντρωμένος μόνο στο να πετύχει το εστιατόριο του. Τέλος, η Elisabeth είναι υπουργός δικαιοσύνης.