Είναι πολύ ωραίο αυτό που συμβαίνει στο Netflix, που πλέον εμπλουτίζει την πλατφόρμα του με ελληνικές παραγωγές που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα. Είναι άρτιες σε όλους τους τομείς και τους αξίζουν το παγκόσμιο ταξίδι. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ήταν ο «μαέστρος» αυτής της έναρξης, αφού η σειρά του ήταν η πρώτη ελληνική παραγωγή που μπήκε ποτέ στην πλατφόρμα. Πλέον, τα ηνία παίρνουν δύο ακόμα, οι οποίες έκαναν επιτυχία στην χώρα μας. 

Πρόκειται για τις «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη, μια σειρά με κοινωνικά μηνύματα και πολλή συγκίνηση, αλλά και το «Σώσε Με», εμπνευσμένη από το βιβλίο του συγγραφέα Δημήτρη Σίμου, που αφορά την εξιχνίαση μιας δολοφονίας στην Κομοτηνή. Οι δύο σειρές θα κάνουν ντεμπούτο στο Netflix στις 15 Ιανουαρίου, με τον Γιώργο Καπουτζίδη να γράφει στο Instagram του: «Οι Σέρρες συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Netflix!», ενώ προχώρησε και σε επόμενο insta story για το «Σώσε Με». 

Ποιες είναι οι δύο ελληνικές σειρές που έρχονται στο Netflix 

Στις «Σέρρες», «ο Οδυσσέας ζει στην Αθήνα, μακριά από την οικογένειά του. Η περίπλοκη σχέση με τον πατέρα του, τον Λευτέρη, τους έχει οδηγήσει στην αποξένωση. Όταν, όμως, ένα δυσάρεστο γεγονός αναγκάζει τον Οδυσσέα να επιστρέψει στις Σέρρες, όλα αρχίζουν να αλλάζουν. Έτσι, δύο ξένοι στο ίδιο σπίτι, στην ίδια πόλη, πατέρας και γιος, ξεκινούν από το μηδέν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο. Έχοντας στο πλευρό του τη Χρύσα και απέναντί του τη Σταματίνα, τη Νάνσυ και τον Θωμά, ο Οδυσσέας θα βοηθήσει τον πατέρα του να σταθεί ξανά στα πόδια του», αναφέρει το ΑΝΤ1+ για την υπόθεση. 

«Μέσα από στιγμές συγκίνησης και γέλιου, ο Οδυσσέας και ο Λευτέρης θα γνωριστούν πραγματικά, θα αγαπηθούν από την αρχή και θα συμφιλιωθούν με τις διαφορές τους, αλλά και με την απώλεια. Σε μια επαρχιακή πόλη, με εικόνες από μια Ελλάδα που όλοι γνωρίζουμε, ο Οδυσσέας και ο Λευτέρης ανακαλύπτουν ότι ο κόσμος είναι πιο όμορφος όταν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, αλλά και τους γύρω μας, για αυτό που είναι πραγματικά». 

Σενάριο: Γιώργος Καπουτζίδης
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης
Πρωταγωνιστές: Πάνος Νάτσης, Γιώργος Γάλλος, Λένα Δροσάκη, Μαριλού Κατσαφάδου, Γιούλη Τσαγκαράκη, Γιώργος Βουβάκης, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Λουίζα Πυριόχου, Λένα Ουζουνίδου.

Όσον αφορά το «Σώσε Με», η υπόθεση ακολουθεί μια μοναχική καλλιτέχνις ξυλογλυπτικής, η Νικόλ Πομάνου (Δανάη Σκιάδη), επιστρέφει στο χωριό της στην Κομοτηνή, για να συναντήσει την οικογένειά της στο μνημόσυνο του πατέρα της. Την επόμενη μέρα της άφιξής της, η μικρότερη αδελφή της, η Άλκηστη, εξαφανίζεται. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, η αστυνόμος Δέσποινα Λουκίδη (Έλενα Μαυρίδου) φτάνει στην Κομοτηνή για να αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας. Το πτώμα της ανακαλύπτεται στο Εθνικό Πάρκο Θράκης. Από το θύμα έχουν αφαιρεθεί τα μάτια. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος
Σενάριο: Δημήτρης Σίμος, Πιέρρος Ανδρακάκος, Βαγγέλης Νάσης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Κασβίκης
Εκτέλεση παραγωγής: ΑΝΤΕΝΝΑ STUDIOS
Πρωταγωνιστούν: Δανάη Σκιάδη, Έλενα Μαυρίδου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Νίκος Γεωργάκης, Μαρία Γεωργιάδου, Σύρμω Κεκέ, Έκτορας Λιάτσος, Άννα Μάσχα, Λίλα Μπακλέση, Κώστας Μπιμπής, Παύλος Ορκόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Μιχάλης Συριόπουλος.