Κι ενώ η κουβέντα για το Poor Things ακόμη «δίνει» μην έχοντας καταλαγιάσει πλήρως, ο Γιώργος Λάνθιμος δεν κοιτάει τα παλιά, έχει ήδη γυρίσει σελίδα. Το Kinds of Kindness (Ιστορίες Καλοσύνης, καταπώς μεταφράστηκε στα ελληνικά) είναι το νέο του κινηματογραφικό πόνημα και μάθαμε «πραματάκια» περί αυτού: Και στις Κάννες θα είναι, στο Φεστιβάλ που μας έρχεται (15-24 Μάϊου) και νέο teaser trailer μας «κέρασε» – είχε προηγηθεί αυτό.

Προχωράει τρόπος του λέγειν, αφού είχε γυριστεί πριν το Poor Things, όπως μάθαμε σχετικά πρόσφατα. Αλλά για μας είναι καινούριο, οπότε αυτό μετράει. Και το περιμένουμε πώς και πώς. Με την ευχή να σαρώσει στις Κάννες. Και όπου άλλου καλά το στείλει η μοίρα.

Θα έχει ισχυρό ανταγωνισμό, βέβαια. Το Megalopolis του Φράνσις Φορντ Κόπολα είναι το πιο γνωστό, αλλά θα έχει απέναντι και τους Αλί Αμπάσι (The Apprentice), Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ (The Shrouds), Πάολο Σορεντίνο (Parthenope), Πολ Σρέντερ (Oh Canada) – και αναφέραμε απλώς τους πιο βαριά χαρτιά του διαγωνιστικού τμήματος στο επερχόμενο Φεστιβάλ των Καννών –  υπάρχουν κι άλλες δουλειές με άκρως υποσχόμενο potential.

Ο νέος Λάνθιμος έρχεται νωρίτερα στην Ελλάδα

Εμείς δηλώνουμε «Λανθιμικοί», τι να κάνουμε, αδυναμίες είναι αυτές. Και το τιζεράκι-τρεϊλεράκι πολύ μας έψησε. Έμμα Στόουν (ε, ναι), Γουίλεμ Νταφόε, Μάργκαρετ Κουάλεϊ, Τζο Άλγουιν, Τζέσι Πλέμονς, Χονγκ Τσάου και Χάντερ Σάφερ, το καστ είναι ωραιότατο γι’ αυτό που (θα) είναι η 8η ταινία μεγάλου μήκους του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού.

Το φιλμ θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 30 Μαΐου, είδατε για να έχουμε… μέσο; Πρώτοι θα το δούμε, αμέσως μετά τις Κάννες. Οι υπόλοιποι στο εξωτερικό θα περιμένουν ως τις 21 Ιουνίου.

Πάρε μια γεύση από το τι μας ετοιμάζει ο Γιώργος Λάνθιμος: