Από την προηγούμενη χρονιά βλέπαμε πως χτιζόταν το έδαφος για σπουδαίες παραγωγές σε σειρές, με το σερί των επιτυχιών να συνεχίζεται και το 2024. Βρισκόμαστε στα μισά και ήδη οι περισσότερες streaming πλατφόρμες έχουν γεμίσει τις βιβλιοθήκες τους με σειρές που έχουν αυξήσει τις προβολές και ενδεχομένως και τους συνδρομητές. Ίσως η χρυσή εποχή της τηλεόρασης να μην έχει παρέλθει τελικά, όπως πολλοί δηλώνουν, αλλά το εντελώς αντίθετο. Είναι σαν να έχουν πάρει μπρος τα γρανάζια.

Αυτή την εβδομάδα, η προσοχή βρίσκεται στην πρεμιέρα του Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, με τη δεύτερη σεζόν να γίνεται διαθέσιμη ολόκληρη στο Netflix, αλλά και στην 3η σεζόν του Bridgerton. Ναι, ξέρω, μια σειρά που δεν είναι για όλα τα γούστα, αλλά είναι πολύ επιτυχημένη. Παρ΄όλα αυτά, σε μια τεράστια γκάμα με σειρές στις πλατφόρμες, και υποψιάζομαι πολλές να βρίσκονται στη λίστα για αυτές που θα δεις όταν βρεις χρόνο, προτείνω να τσεκάρεις τις ακόλουθες για να ξεκινήσεις αυτή την εβδομάδα:

Doctor Who – Disney+

Από τις σειρές που περίμενα πώς και πώς. Ο νέος Doctor Who έκανε πρεμιέρα στο Disney+, δίνοντας μας τρία επεισόδια για να πάρουμε μια γερή δόση, μέχρι το επόμενο που θα γίνεται διαθέσιμο κάθε Σάββατο. Ο Ncuti Gatwa, που τον γνωρίσαμε από το Sex Education, είναι ο νέος Δόκτωρ, ο οποίος είναι τόσο καλός που σχεδόν ξέχασα τους προηγούμενους. Η sci-fi σειρά είναι τόσο ευχάριστη, που αν μας την έδινε η πλατφόρμα ολόκληρη, λογικά θα την τελείωνα το ΣΚ.

Όσον αφορά την υπόθεση, ο Δόκτωρ και η συνοδοιπόρος του, Ρούμπι Σάντεϊ, ταξιδεύουν στον χωροχρόνο, αντιμετωπίζοντας περιπέτειες από την εποχή της Αντιβασιλείας στην Αγγλία, μέχρι μελλοντικούς κόσμους που μαστίζονται από τον πόλεμο. Κατά τη διάρκεια των περιπετειών τους στο Τάρντις, ένα διαστημόπλοιο χωροχρόνου σε σχήμα τηλεφωνικού θαλάμου αστυνομίας, συναντούν απίστευτους φίλους και επικίνδυνους εχθρούς, όπως τον τρομακτικό Μπαμπούλα, αλλά και τον πιο ισχυρό εχθρό του Δόκτορα μέχρι σήμερα.

Bodkin – Netflix

Από τις φρέσκες σειρές του Netflix, το Bodkin έκανε αίσθηση αμέσως μετά την κυκλοφορία του. Μπορεί να μην έχει κατακτήσει την κορυφή του ελληνικού Top10, βρίσκεται όμως στην τρίτη θέση και ποιος ξέρει τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες μέρες. Το Bodkin έχει μυστήριο, έχει δράμα, αλλά έχει και χιούμορ. Τα συνδυάζει όλα αυτά υπέροχα.

Η υπόθεση της ακολουθεί τρεις podcasters, που εμπλέκονται σε έναν κόσμο μυστηρίου και ανατροπών. Aποφασίζουν να ερευνήσουν τη μυστηριώδη εξαφάνιση τριών ξένων σε μια ειδυλλιακή ιρλανδέζικη πόλη, πριν 25 χρόνια. Οι podcasters θέτουν μια ερώτηση ως επίκεντρο: «Τι είναι αλήθεια και τι ιστορία;». Όπως ανέφερε ο δημιουργός της σειράς, Jez Scharf, «μόλις κάνετε αυτή την ερώτηση, όλη η πραγματικότητα θα καταρρεύσει».

Sugar – Apple Tv+

Το Sugar είναι από τις σειρές που δεν έχουν κάνει τόσο ντόρο, ίσως γιατί βρίσκεται στο Apple Tv+, αλλά όσοι την έχουν παρακολουθήσει δηλώνουν ενθουσιασμένοι. Οπότε όταν διαβάζεις κάτι τέτοιο, κάπως σου κινεί την περίεργεια. Και όταν βλέπεις τα επεισόδια, σκέφτεσαι πως δικαίως το Sugar έχει φέρει επιτυχία στην πλατφόρμα. Και να πω κιόλας πως πρωταγωνιστής είναι ο Κόλιν Φάρελ, ο οποίος είναι εξαιρετικός.

Υποδύεται έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ, τον John Sugar, που αναζητά την εξαφανισμένη εγγονή ενός μεγιστάνα του Χόλιγουντ. Η υπόθεση αυτή δεν είναι απλή, φυσικά. Έχει όλη την παρανομία μαζεμένη, όπως καταλαβαίνετε. Τα επτά επεισόδια είναι ήδη διαθέσιμα στο Apple Tv+, με το τελευταίο να έρχεται την Πέμπτη.