Το Shogun είναι από τις καλύτερες σειρές που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα. Είναι γεγονός πως η τηλεοπτική σεζόν είναι πλούσια σε καλές παραγωγές, κυρίως στο Netflix, με τον ανταγωνισμό να μεγαλώνει. Πρέπει όμως να αναφέρουμε πως το Shogun έφερε στο παιχνίδι ξανά το Disney+, με το οποίο δίναμε ραντεβού για κάθε νέο επεισόδιο. Η σειρά είναι μια ακριβής αποτύπωση του επιτυχημένου ομώνυμου μυθιστορήματος του  James Clavell, αλλά τα εύσημα φυσικά πάνε στους δημιουργούς Rachel Kondo και Justin Marks, οι οποίοι έθεσαν ψηλά τον πήχη από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, κερδίζοντας το άτυπο στοίχημα με τους συνδρομητές.

Για το Shogun έχουμε γράψει την ταπεινή μας γνώμη. Πιστεύαμε πως το κεφάλαιο αυτό έκλεισε οριστικά με το φινάλε, αλλά να που η επιτυχία τελικά είναι γλυκιά, κι ενώ είχε ανακοινωθεί ως μία limited σειρά, οι δημιουργοί αποφάσισαν να προχωρήσουν την ιστορία με δεύτερη σεζόν. Κι αυτό πραγματικά αποτελεί έκπληξη, μιας και το τελευταίο επεισόδιο δεν άφηνε περιθώρια για τέτοια εξέλιξη.

Το γεγονός δηλαδή ότι το Shogun συνοδεύτηκε από διθυραμβικές κριτικές, συγκέντρωσε 9 εκατομμύρια προβολές παγκοσμίως σε Hulu, Disney+ τις πρώτες έξι ημέρες του και έγινε η Νο1 σειρά ψυχαγωγίας στην πλατφόρμα, οδήγησε στους δημιουργούς να συνεχίσουν το σερί της επιτυχίας. Μάλλον, γιατί όταν μια σειρά την τραβάς από τα μαλλιά, είναι ρίσκο. 

Shogun σειρά 2024

Αυτά φυσικά δεν τα γράφουμε τυχαία, είναι το δημοσίευμα του Deadline που το ξεκίνησε. Όπως αποκάλυψε, ο Hiroyuki Sanada, που υποδύεται τον Τορονάγκα, υπέγραψε ήδη συμβόλαιο για να επιστρέψει στη δεύτερη σεζόν. Την ίδια στιγμή, τα γεγονότα τρέχουν γιατί πρέπει το Shogun να δηλωθεί στα βραβεία Emmy – στα οποία αναμένεται σίγουρα να κερδίσει αρκετά-, και το πρόβλημα είναι αν θα βρίσκεται στις limited σειρές ή στις δραματικές, όπως έγινε και με τα «Downton Abbey» και «The White Lotus».

Όσον αφορά, πάντως, τη συνέχεια του Shogun, η ιστορία είναι απορίας άξιο για το πώς θα συνεχιστεί. Θα δούμε εν καιρώ, όμως, τι μέλλει γενέσθαι για τη σειρά.