Πριν κάμποσους μήνες έγινε επίσημο πως το αμερικανικό «The Office», η αγαπημένη comfort σειρά για πολλούς από εμάς, θα έχει το δικό του spin off, προκαλώντας ένα κύμα ενθουσιασμού. Είναι, άλλωστε, από τα καλύτερα sitcom όλων των εποχών -χωρίς δόση υπερβολής-, επομένως οι αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες. Το θέμα είναι πως το spin off θα είναι κάτι εντελώς φρέσκο, χωρίς από τη μία να είναι απαραίτητα κακό, αλλά από την άλλη ενδεχομένως να μη θυμίζει σε τίποτα τη σειρά που βλέπουμε μέχρι και σήμερα. Μπορεί να είναι και καλύτερη, κανείς δεν ξέρει.

Σε πρώτη φάση, στο νέο The Office δε θα δούμε τον Steve Carell, όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε. Ο Michael Scott δε θα εκτελέσει χρέη αφεντικού στο Dunder Mifflin, ένας ρόλος που αναμφίβολα έχει μείνει στην ιστορία. Πολλοί θα συμφωνήσουν ότι είναι ένας από τους σπουδαιότερους χαρακτήρες που γράφτηκαν ποτέ. Ο Carell, λοιπόν, δήλωσε κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας της τελευταίας του δουλειάς, πως έχει πάρει την απόφαση να μην επιστρέψει, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «Θα παρακολουθώ, αλλά δεν θα εμφανιστώ». Άρα, η οποιαδήποτε ελπίδα να ξαναδούμε τον Michael Scott, έσβησε.

«Είναι απλά ένα καινούργιο πράγμα και δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος για τον χαρακτήρα μου να εμφανιστεί σε κάτι τέτοιο», συνέχισε ο ηθοποιός. Στο μεταξύ, ούτε ο John Krasinski -που υποδύθηκε τον Jim στο The Office-, θα επιστρέψει, εξηγώντας με τη σειρά του πως όλο αυτό είναι ένα νέο εγχείρημα, με πολλές όμως δυνατότητες. Δύο δυνατές απώλειες εν ολίγοις.

The Office

Αυτά, πάντως, που έχουν γίνει γνωστά – μέχρι στιγμής- για το spin off του The Office, είναι πως δεν αφορά κάποια συνέχεια. Σύμφωνα με τη νέα τοποθέτηση για την πλοκή της σειράς, «το documentary crew που απαθανάτισε το υποκατάστημα Scranton της Dunder Mifflin βρίσκεται σε αναζήτηση νέου θέματος όταν ανακαλύπτει μια ιστορική εφημερίδα της Μεσοδυτικής Αμερικής που πεθαίνει και τον εκδότη που προσπαθεί να την αναβιώσει με εθελοντές δημοσιογράφους». 

Αυτούς πάντως που θα δούμε στο spin off του The Office είναι ο Domhnall Gleeson και η Sabrina Impacciatore, που προς το παρόν οι ρόλοι τους δεν έχουν γίνει γνωστοί. Επίσης, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουμε τον Ιούλιο, οπότε κάπου την επόμενη χρονιά θα κυκλοφορήσει, υποθέτουμε. 

Τώρα, για όσους δεν γνωρίζουν πολλά για το The Office και που για κάποιο λόγο δεν το έχουν δει, πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι βασισμένο στην ομώνυμη σειρά του Ricky Gervais, ότι είναι γυρισμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου σε έναν χώρο εργασίας, ότι έκανε πρεμιέρα το 2005 και ότι συνεχίστηκε για 9 σεζόν.