Ήταν αναμενόμενο και έγινε πράξη. Το ΣΚ που πέρασε, η πλειοψηφία των συνδρομητών του Netflix παρακολούθησαν τη 2η σεζόν του Maestro, τελειώνοντας τα έξι επεισόδια σε μία μέρα. Δεν ήταν μόνο θετικές οι αντιδράσεις, υπήρχαν και αρνητικές κριτικές. Αλλά γούστα είναι αυτά, δεν κρίνουμε. Σημασία έχει πως η σειρά με το που έγινε διαθέσιμη, βρέθηκε στο επίκεντρο – όπως εξίσου ήταν αναμενόμενο.

Πάμε όμως στα σημαντικά. Μετά τις νέες αφίξεις, το ελληνικό Top10 στο Netflix διαμορφώθηκε και οι πέντε πρώτες θέσεις άλλαξαν. Το Baby Reindeer έχασε έδαφος μετά από πολλές εβδομάδες, όμως εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά, ενώ το Bridgerton που επέστρεψε με την 3η σεζόν του, δεν έχει ακόμα κατακτήσει την κορυφή, όπως είδαμε να συμβαίνει με τις προηγούμενες σεζόν. Αλλά αυτά αλλάζουν, όπως γνωρίζετε πολύ καλά.

Ποιες είναι οι πέντε σειρές που βλέπουν όλοι στο Netflix:

Maestro

Την περασμένη Πέμπτη, έγινε διαθέσιμη ολόκληρη η 2η σεζόν του Maestro στο Netflix, ανεβαίνοντας στην κορυφή σε χρόνο μηδέν. Αναμενόμενο. Όλοι περίμεναν με περιέργεια τη συνέχεια της ιστορίας, που ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έπλασε υπέροχα. Τα έξι επεισόδια μπορεί να μην έχουν αγωνία, έχουν όμως μαγευτικές εικόνες, εξαιτικές ερμηνείες και κοινωνικά μηνύματα, που ο δημιουργός ξέρει καλά να καταπιάνεται με αυτά. Όμως, το φινάλε του έκτου επεισοδίου σε ανταμείβει πλήρως. Δεν έχω να πω κάτι αρνητικό για το Maestro, ο Παπακαλιάτης μάς χάρισε μια τρομερή αφήγηση, υψηλού επιπέδου για τα δεδομένα του ελληνικού κοινού.

Bridgerton

Το Bridgerton είναι από τις πιο επιτυχημένες σειρές στο Netflix. Έχει φανατικό κοινό, είναι γεγονός. Επομένως, η 3η σεζόν είχε πάνω της όλη την προσοχή, με την ιστορία να ακολουθεί το ειδύλλιο ανάμεσα στον Colin και την Penelope. Το πρώτο μέρος κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα την Πέμπτη, ενώ το δεύτερο θα γίνει διαθέσιμο στις 13 Ιουνίου. Αν με ρωτάτε, δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα με τα τέσσερα επεισόδια -όπως είχε συμβεί με την προηγούμενη σεζόν-, αλλά θα έχω ολοκληρωμένη άποψη με τη συνέχεια, η οποία αναμένεται να έχει μια σπίθα παραπάνω, αφού η αποκάλυψη της ταυτότητας της Penelope θα βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας. Μπόλικο δράμα, μυρίζομαι.

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal

Στην τρίτη θέση του ελληνικού Netflix, βρίσκουμε τα τρία επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ «Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal», μιας ιστοσελίδας γνωριμιών που είχε έδρα στην Αμερική. Αυτό που επί της ουσίας διασφάλιζε για περίπου 15 χρόνια, ήταν να κάνει γνωριμίες στους παντρεμένους που ήθελαν να ζήσουν μια περιπετειούλα. Και το έκανε καλά. Στη σειρά παρακολουθούμε την άνοδο και την πτώση της ιστοσελίδας, που έκανε την εμφάνισή της χρόνια πριν ξεκινήσουν να γίνονται μέρος της ζωής τα σημερινά dating apps. Όλα όμως άλλαξαν όταν έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν δεδομένα 37 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων από 40 χώρες. Η σειρά διεισδύει σε πολλά ζητήματα, όπως για παράδειγμα, τις σχέσεις και τις απιστίες. 

Baby Reindeer

Εντάξει, δεν υπάρχουν περισσότερα να γραφτούν για τη σειρά που για εβδομάδες ήταν στην κορυφή του Netflix. Έπεσε στην 4η θέση, που σημαίνει ότι πλέον θα έχει καθοδική πορεία, ωστόσο της άξιζε και με το παραπάνω όλη αυτή η δόξα. Αν θες να διαβάσεις το κάτι παραπάνω για τη σειρά, τσέκαρε εδώ.

Thank you, next

Την 5η θέση στο ελληνικό Top10 του Netflix, κλείνει η τούρκικη ρομαντική κομεντί, που κατάφερε για λίγες ημέρες να αγγίζει και την πρώτη θέση. Η σειρά Thank you, next, δεν ξεφεύγει από τα τετριμένα αλλά είναι μια επιλογή για να τη δεις ως κάτι χαλαρό, όταν δεν έχεις βρει κάτι άλλο. Εδώ η υπόθεση ακολουθεί μία επιτυχημένη δικηγόρο, που μετά από έναν οδυνηρό χωρισμό, μπαίνει στον κόσμο των σύγχρονων ραντεβού. Βέβαια ανοίγει δύο μέτωπα στην προσωπική της ζωής, οπότε καταλαβαίνετε πώς πηγαίνει αυτό.