Το Maestro συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Η 2η σεζόν συνοδεύτηκε από θετικές αντιδράσεις, κυρίως για τις ερμηνείες των ηθοποιών, αλλά και το πώς ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης σκηνοθετεί με μαεστρία. Η σειρά βρίσκεται στην κορυφή του ελληνικού Top10 στο Netflix, ενώ κάθε επεισόδια προβάλλεται και εβδομαδιαία μέσω του Mega. Προφανώς βέβαια όλοι την είδαμε ολόκληρη. 

Τα έξι επεισόδια ήταν απολαυστικά. Οι σκηνές ατμοσφαιρικές. Όμως μία, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης δυσκολεύτηκε να την γράψει. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Mega Stories, «στο πρώτο επεισόδιο, το Mother, ήξερα ότι θα έγραφα για την μητέρα. Η μεγάλη δυσκολία που είχα σε αυτό το επεισόδιο ήταν όταν έπρεπε να γράψω τις σκηνές της ψυχοθεραπείας που κάνει η Στεφανία Γουλιώτη έγκυος, ήταν το πρώτο πρώτο πράγμα που έγραψα. Το έγραψα πάνω από 15-20 φορές γιατί, από ένα σημείο και μετά έπρεπε να κάνει ερωτήσεις η ψυχοθεραπεύτρια, οπότε έπρεπε να γράψω μια συνεδρία ψυχοθεραπείας».

Και πρόσθεσε πως «δυσκολεύτηκα πολύ. Πήγαινα, καθόμουν με έναν ψυχοθεραπευτή, του διάβαζα τι έχω γράψει, έκανα τις ερωτήσεις, μετά τις προσάρμοζα, έπρεπε να μην φεύγω από την πλοκή. Ήταν περίπλοκο και μου πήρε πολύ καιρό».

Εν τω μεταξύ, εμάς σαν θεατές μας φάνηκε η εν λόγω σκηνή μας φάνηκε η πιο απλή στο Maestro. Αυτό επιβεβαιώνει πόση δουλειά υπάρχει από πίσω, ακόμα και για τα πιο απλά. 

Πάμε παρακάτω. 

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης εξήγησε, επίσης, πως το συστατικό που έκανε το Maestro να ξεχωρίσει κρύβει πολλούς παράγοντες. «Πολλή δουλειά, πολύ τρέξιμο, 24/7. Το άλλο είναι η τύχη, η συγκυρία, ήταν η σωστή στιγμή, οι σωστοί άνθρωποι που βρέθηκαν στο δρόμο μου. Και εγώ που το κυνηγούσα και ήμουν από πάνω όλη την ώρα. Όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από αυτό. Δεν ήταν όλα ρόδινα. Ήταν πολύ κουραστικά, πολύ πιεστικά για μένα. Ήταν αχαρτογράφητα νερά. Αν δεν ήταν το Mega και ο πρόεδρος του καναλιού και οι άνθρωποι όλο αυτό το πράγμα δεν θα μπορούσε να γίνει. Ήταν μια σειρά με ένα πολύ μεγάλο budget, εξαρχής».

Τι ακολουθεί μετά το Maestro

Ο Παπακαλιάτης δεν αφήνει τον εαυτό του να ξεκουραστεί και στο μυαλό του ήδη έχει την επόμενη ιδέα. Το επόμενο βήμα δεν θα είναι σειρά, αλλά ταινία. «Έχει ήδη γεννηθεί η ιδέα, υπάρχει εκεί. Ταινία ναι. Θα ήταν λάθος να ξαναμπώ στη διαδικασία να αφηγηθώ και νομίζω ο κινηματογράφος έχει ξαναξεκινήσει. Νομίζω ότι είναι αυτό που πάντα λάτρευα και αγαπούσα», είπε και πρόσθεσε:

«Δεν με αφορά πού θα είναι όταν γράφω κάτι με αφορά να γράψω κάτι που με αφορά εμένα. Τώρα με το Maestro που έχει πάει καλά έξω έχουν ανοίξει κάποιες πόρτες και ίσως κάποια πράγματα να είναι πιο εφικτά για εμένα σε σχέση με το πώς θέλω να κάνω τη δουλειά μου. Πάντα θέλω ένα κομμάτι της βάσης μου να είναι στην Ελλάδα και αν μπορώ να το μοιράζω και πριν ξεκινήσει το Maestro ανάμεσα σε Ελλάδα και εξωτερικό με χαρά».