Η οδύσσεια ενός νέου γιατρού στο αφιλόξενο αρχιπέλαγος των δημόσιων νοσηλευτηρίων.Ιατρομεσίτες, βαποράκια, Καματεροί, άγιες Αθανασίες, Ιεχωβάδες, δοσάδες, πορτοφολάδες, καφετζήδες, κουλουρτζήδες, σουβλατζήδες, παπατζήδες, νταβατζήδες. Τα πάντα πουλιούνται κι αγοράζονται. Και η ψυχή ακόμα. Δεξιός νεφρός για μεταμόσχευση σε τιμή ευκαιρίας. Αριστερό άρβυλο, από προσφάτως ακρωτηριασθέντα, σε αρίστη κατάσταση. Διαθέσιμα και θαυματουργά λείψανα. Χώροι καταθλιπτικοί κι αφρόντιστοι σαν τ’ αμπάρια δουλεμπορικών. Αν και η ταινία “Απ’ τα Κόκαλα Βγαλμένα” είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Δενδρινού, η ιδέα της ταινίας γεννήθηκε στο μυαλό του Σωτήρη Γκορίτσα όταν, παθαίνοντας ένα τροχαίο, αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα του ελληνικού συστήματος υγείας.

Ο νεαρός ειδικευόμενος ορθοπεδικός γιατρός Γιώργος Σπυράτος αρχίζει την επαγγελματική του καριέρα στο δημόσιο  νοσοκομείο των «Αγίων Πάντων».Εκεί, ανακαλύπτει το πώς ένα σύστημα που σχεδιάστηκε για να θεραπεύει, να προσφέρει, να ανακουφίζει, έχει εξελιχθεί σ’ ένα παρανοϊκό βασανιστήριο που εξουθενώνει τους πάντες, Άγιους και μη. Μέσα στο αγριεμένο αυτό κοινωνικό τοπίο, ο νεαρός γιατρός θα παλέψει για να περάσει ανάμεσα από τις επικίνδυνες συμπληγάδες αντιμαχόμενων νεοελληνικών μικρόκοσμων που απειλούν να τον κατασπαράξουν. Παράλληλα με τους ασθενείς που θεραπεύει θα δώσει και τον δικό του αγώνα επιβίωσης.Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του ορθοπεδικού γιατρού Γιώργου Δενδρινού. 

Ο Αργύρης Ξάφης (για πρώτη φορά κινηματογραφικός πρωταγωνιστής) στο ρόλο του ιδεαλιστή γιατρού που από ρομαντική βλακεία πιστεύει πως με τον σταυρό στο χέρι θα υπηρετήσει το λειτούργημά του.Ο άπειρος γιατρός μένει εμβρόντητος μπροστά στο γραφειοκρατικό χάος ενός τυπικού ελληνικού νοσοκομείου, το οποίο είναι αναγκασμένοι να διαιωνίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, από το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό μέχρι τους ασθενείς. Αφού ξεπεράσει την αρχική του αμηχανία, ο ιδεαλιστής Γιώργος κάνει την προσωπική του, συνειδητή επιλογή να συνεχίσει να υπηρετεί το εθνικό σύστημα υγείας. 

Υπέροχος Βαγγέλης Μουρίκης.  Η ταινία τιμήθηκε με τρία βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: Α΄ ανδρικού ρόλου (Αργύρης Ξάφης),  Β΄ ανδρικού ρόλου (Δημήτρης Ήμελλος) και μοντάζ (Ιωάννα Σπηλιοπούλου).  

υγ: στιγμή έπος όταν οι Burger Project ερμηνεύουν ένα μέντλεϊ του ελληνικού εθνικού ύμνου με το τραγούδι της Γκλόρια Γκέινορ “I Will Survive”.

Το καστ είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να τύχει σε ελληνική ταινία: Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Ήμελλος, Άννα Κουτσαφτίκη, Γιώργος Συμεωνίδης, Μηνάς Χατζησάββας, Κώστας Μπερικόπουλος, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Βαγγέλης Μουρίκης, Στέλιος Μάινας, Μπέσσυ Μάλφα, Μάκης Παπαδημητρίου, Υβόννη Μαλτέζου, Γιώτα Φέστα. Όχι, μπράβο στο ERTflix