Ο Πάνος Κοκκινόπουλος, ο σκηνοθέτης που μεγάλωσε τη σκοτεινή πλευρά μας αν θέλετε, παραχώρησε μια συνέντευξη στο Στούντιο 4, μιλώντας για όλα. Μοιράστηκε από ιστορίες από την καριέρα του και από τις σειρές του, όπως «Ανατομία ενός εγκλήματος», «10η εντολή» και «Κόκκινος Κύκλος». Α! Και «Τρίτος Νόμος» για τους πιο φρέσκους». 

Σχετικά με τις μεγάλες του εμπνεύσεις, ο Πάνος Κοκκινόπουλος αποκάλυψε πως «ο αγαπημένος μου ήταν ανέκαθεν ο Χίτσκοκ. Ασχολούμαι με αυτό από το 1992, οπότε με έχουν συνδέσει με τα εγκλήματα. Κι εγώ όποτε ακούω για ένα έγκλημα, ψάχνω να δω τι έγινε. Ήταν ζαριά τότε αυτό, κάναμε για πρώτη φορά special εφέ», ενώ στη συνέχεια είπε πως «όταν μας φώναξε πρώτη φορά ο Μίνωας Κυριακού στο γραφείο του για να μας γνωρίσει, μου είπε εκ των υστέρων ότι στην αρχή περίμενε ότι θα μπουν δύο αγριάνθρωποι και μπήκαν δύο κανονικοί», ανέφερε στη συνέχεια.

Τα εγκλήματα που αποφάσισε πως δεν θα κάνει επεισόδιο

Σε ό,τι αφορά το αληθινό έγκλημα που αποφάσισε να μη μεταφέρει ποτέ σε ταινία ή σειρά, ο Πάνος Κοκκινόπουλος αποκάλυψε πως η υπόθεση του Μανώλη Δουρή, που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα, είναι εκείνη που δεν μπόρεσε, ή πιο σωστά, δεν ήθελε, αν μεταφέρει ποτέ σε ταινία ή σειρά. 

«Η υπόθεση του Μανώλη Δουρή με σόκαρε τόσο πολύ που δεν την έκανα. Δε μπορώ, με τα μικρά παιδιά με πιάνει κάτι και δε μπορώ. Ο ρόλος του δολοφόνου ταίριαζε “γάντι” στην Καριοφυλλιά Καραμπέτη. Εγώ προτιμώ ηθοποιούς που δεν το δείχνουν. Αν θέλω να κάνω έναν σατανά, θα βάλω έναν άγγελο να το κάνει».

Για όποιον δεν το γνωρίζει, Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1994, ο 6χρονος γιος του Μανώλη και της Γεωργίας Δουρή άργησε να επιστρέψει στο σπίτι του στην Ερμιόνη. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε και οι έρευνες άρχισαν άμεσα. Το παιδί βρέθηκε τελικά νεκρό και σεξουαλικά κακοποιημένο από τον ίδιο τον Δουρή. Μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, έχει αφεθεί ως υπόνοια πως τελικά δεν ήταν ο Δουρής ένοχος, αλλά πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάλυψε τον πραγματικό ένοχο. Πρόκειται για μια από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις για τα δεδομένα της Ελλάδας. 

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος για το Έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Ο σκηνοθέτης μίλησε και για το «τέλειο έγκλημα» αλλά και για την αντίδρασή του όταν έμαθε για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά

«Φυσικά και υπάρχει το τέλειο έγκλημα, υπάρχουν τόσα που δεν έχουν λυθεί. Την ημέρα που μου τηλεφώνησε η κόρη μου και μου είπε για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, διαβάζω ότι βρέθηκε πνιγμένο το σκυλάκι και λέω: αυτός το έκανε, είναι έγκλημα μίσους, δε μπορεί να μπήκαν ληστές μέσα στο σπίτι και να σκότωσαν και το κουτάβι. Ο δολοφόνος δεν γυρνάει πάντα στον τόπο του εγκλήματος. Όταν γυρίζει όμως, υπάρχουν δύο λόγοι: ή θέλει να καμαρώσει το έργο του ή θέλει να συλληφθεί», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Κοκκινόπουλος.

Παρακολούθησε τη συνέντευξή του παρακάτω: