Μπορείτε  να παίρνετε αντικαταθλιπτικά ενώ είστε έγκυος; Ο Δρ Keith L Riggs, γυναικολόγος με έδρα το Χιούστον, σας έχει καλύψει. Έχετε ερωτήσεις σχετικά με το ποια στάση του σεξ είναι πιο πιθανό να σας αφήσει έγκυο; Η Dr Ali Rodriguez – γνωστή και ως Latina Doc – έκανε ένα βίντεο στο TikTok για αυτό. (Spoiler: είναι όποια θέση σας αρέσει περισσότερο – καμία μέθοδος δεν έχει προκύψει ως επιστημονικά αποδεδειγμένη καλύτερη επιλογή). Και υπάρχουν πολλοί μύθοι προς κατάρριψη.

Όλα τα είδη γιατρών βρίσκονται στο TikTok. Είναι σαν το ΕΟΔΥ αλλά εκεί βρίσκεις ραντεβού.  Υπάρχουν πλαστικοί χειρουργοί και δερματολόγοι που με χαρά δημοσιεύουν βίντεο υποθέτοντας τι επεμβάσεις είχε κάνει κάποιος διάσημος. Οι οδοντίατροι δημοσιεύουν βίντεο που δείχνουν πώς μοιάζει η πλάκα καθώς ξύνεται από τα δόντια. Εάν θέλετε πραγματικά να δείτε πλάνα από κολονοσκόπηση, επισκεφθείτε την ουρολογική γωνία του #healthtok. Δεν ξέρω γιατί να το κάνετε αυτό στον εαυτό σας.

Αλλά όσοι ασκούν το #OBGYN – ένα hashtag που έχει πάνω από 5 δισεκατομμύρια προβολές στην εφαρμογή – απολαμβάνουν ένα συγκεκριμένο είδος virality. Η Δρ Jennifer Lincoln, η οποία έχει 2,8 εκατομμύρια followers και ισχυρίζεται ότι προσφέρει «το μάθημα υγείας που θα ήθελες να είχες στο γυμνάσιο», δημοσίευσε ένα βιβλίο για την αναπαραγωγική υγεία το 2021 και φιλοξενεί ένα podcast όπου απαντά στις ερωτήσεις των ακροατών για όλα τα πράγματα που θα ήθελες να μάθεις για το σεξ. Τα πρόσφατα επεισόδια περιλαμβάνουν έναν οδηγό επιβίωσης καλοκαιρινής περιόδου και το χάπι Myth-Busting the Morning-After.

@drjenniferlincoln Today’s #PSA. #parents – dont freak out if your kids do it!! #obgyn #themoreyouknow #besafe ♬ original sound – Dr. Jennifer Lincoln

Οι Αμερικανοί, διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της Guardian, λαμβάνουν ανεπαρκή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση εδώ και δεκαετίες – αλλά τον τελευταίο χρόνο, τα πράγματα έχουν γίνει ακόμη χειρότερα. Η ανατροπή του Roe v Wade από το ανώτατο δικαστήριο οδήγησε σε μια πλημμύρα παραπληροφόρησης για τις αμβλώσεις στο διαδίκτυο και ο νόμος της Φλόριντα «μην λες ομοφυλόφιλοι» σημαίνει ότι οι δάσκαλοι δεν μπορούν πλέον να κάνουν συζητήσεις στην τάξη για την ταυτότητα φύλου ή τη σεξουαλικότητα. Καθώς οι LGBTQ+ μαθητές συνεχίζουν να περιθωριοποιούνται σε όλη τη χώρα, δεν έχουν πληροφορίες που μπορούν να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν το σώμα τους και να καλλιεργήσουν μια αίσθηση αυτονομίας.

Η Δρ Danielle Jones, έχει το λογαριασμό @mamadoctorjones στο TikTok, και προσπαθεί να  καταρρίψει μύθους για πράγματα που επηρεάζουν τους νεότερους ανθρώπους. Μαθαίνουν πράγματα που θα έπρεπε να μας είχαν πει οι γιατροί πριν από χρόνια. Η Jones πιστεύει ότι το πιο επείγον μέρος της δουλειάς της αυτή τη στιγμή είναι η διάδοση σωστών κι επιστημονικών πληροφοριών σχετικά με τα δικαιώματα των αμβλώσεων.

@mamadoctorjones Reply to @mckenna4904 ♬ original sound – Mama Doctor Jones

Το διαδίκτυο είναι πολύτιμο και είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα, αλλά δεν πρόκειται να αντικαταστήσει πλήρως τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Αυτό πρέπει να συμβεί στα σχολεία.