Όλοι μας έχουμε αγνοήσει τα red flags στο πρώτο ραντεβού, γιατί το date μας μας αρέσει υπερβολικά πολύ. Συνεχίζουμε να βγαίνουμε μαζί του, τα προσπερνάμε – υπάρχουν φορές που εθελοτυφλούμε τόσο που τα υπερασπιζόμαστε στους φίλους μας (ασχολίαστο).

Βέβαια, όσο περισσότερο πέφτουμε πάνω σε red flags, τόσο περισσότερο αναγνωρίζουμε τι πρόκειται να ακολουθήσει, οπότε η εμπειρία μας κάπως αρχίζει να μας αβαντάρει για να μην δεθούμε συναισθηματικά με τον επόμενο ακατάλληλο που θα βρεθεί στον δρόμο μας. Στο Buzzfeed πολλές γυναίκες μοιράστηκαν τα red flags που πρέπει να να αναγνωρίσεις από το πρώτο δευτερόλεπτο, όσο κι αν σου αρέσει ο άλλος. Όσο και αν πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει, λυπάμαι που στο χαλάμε, αλλά δεν θα γίνει, για αυτό μάζεψε τα και φύγε μακριά.

«Μεγάλο red flag να ακολουθάει εκατοντάδες τυχαίες γυναίκες στο Instagram».

«Αλαζονεία. Δεν είναι μόνο κριντζ και ενοχλητικό, αλλά τέτοιοι τύποι στο τέλος καταλήγουν να ταπεινώνουν τον εαυτό τους. Έβγαινα με έναν τύπο και κάποια στιγμή μου είπε, με μεγάλη σιγουριά, ότι σίγουρα ήταν ο μεγαλύτερος με τον οποίο έχω πάει ποτέ. Προσπάθησα να άλλαξω θέμα και να αποφύγω να απαντήσω, αλλά το είπε ξανά. Έπρεπε να του πω ότι σίγουρα δεν ήταν ο μεγαλύτερος, και σιωπηλά συνειδητοποίησα ότι στην πραγματικότητα ήταν ο μικρότερος».

«Αν φυλάει τα λεφτά του στο στρώμα του κρεβατιού του και δεν απαντήσει στο τηλέφωνό του μπροστά σου ή δεν αφήνει κανέναν άλλο να απαντήσει για εκείνον, κάτι περιέργο συμβαίνει».

«Το να μην ενδιαφέρεται να ψηφίσει. Δεν αντέχω ανθρώπους που θεωρούν δεδομένο το δικαίωμα της ψήφου. Άλλο είναι να ψηφίζεις έναν υποψήφιο που διαφωνώ μαζί του, αλλά είναι άλλο να αδιαφορείς. Αν δεν έχει ιδέα για το τι συμβαίνει στη χώρα μας, τότε δεν θα κάτσω να χάσω τον χρόνο μου».

«Το να μην του αρέσουν τα ζώα».

«Όταν ζητάει συνέχεια επιβεβαίωση. Το πιο πιθανόν να την ψάξει και από κάποιον άλλον και να σε απατήσει».

«Όταν μιλάει μόνο για τον εαυτό του και δεν κάνει ερωτήσεις για να καταλάβει πράγματα για εμένα και να με γνωρίσει. Κάθε φορά που αγνοούσα αυτό το red flag, έμπλεκα με κάποιον εγωκεντρικό που δεν νοιαζόταν καθόλου για εμένα».

«Όταν λέει “είσαι τόσο ώριμη για την ηλικία σου” και είσαι πολύ νεότερη από αυτόν ή/και κάτω των 18».

«Αν με ρωτήσει στο πρώτο ραντεβού πόσα χρήματα βγάζω, ποιο είναι το νοίκι μου, πώς μπορώ να αντέξω οικονομικά ορισμένα πράγματα, κ.λπ. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι προσπαθεί να δει αν βγάζω περισσότερα χρήματα από αυτόν και το θεωρώ αγενές».

«Να κοροϊδεύει ή επικρίνει τα ενδιαφέροντά μου και αυτά που αγαπώ. Αν δεν προσπαθήσει τουλάχιστον να καταλάβει τι μου αρέσει, είναι ξεκάθαρο ότι δεν τον ενδιαφέρει».