Φυσικά δεν ξυπνάς κάθε πρωί και σκέφτεσαι «χμμ, τι θα γίνει αν γκουγκλάρω το όνομα του μετεωρίτη που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους;», ωστόσο πάντα έχουν πλάκα οι άχρηστες πληροφορίες, αυτές που έρχονται να καταλάβουν χώρο στη μακροπρόθεσμή μνήμη μας από άλλες πολύ πιο σημαντικές για τη ζωή μας πληροφορίες και γνώσεις. Ας είναι, στο κάτω-κάτω, πάντα είναι χρήσιμο το zone out και οι άχρηστες πληροφορίες προσφέρουν ακριβώς αυτό.

Σου δίνουμε στο πιάτο μερικές (στη λίστα παρακάτω δηλαδή) και τις μοιράζεσαι με όσους επιθυμείς.

Τι θα γίνει αν γκουγκλάρεις «Chicxulub»;

Δεν είναι ωραίο να αφήνουμε εκκρεμότητες, επομένως ξεκινάμε με αυτό που αναφέραμε στην αρχή του κειμένου. Chicxulub είναι το όνομα του μετεωρίτη που έπεσε στην Γη και προκάλεσε τον αφανισμό των δεινοσαύρων. Αυτό ίσως να το γνωρίζεις ήδη. Αυτό που μάλλον δεν γνωρίζεις είναι ότι αν το γκουγκλάρεις θα δεις στην οθόνη σου να πέφτει ένας μετωρίτης και να την τραντάζει όταν σκάει. Υπέροχο google search Easter egg.

Ο αμερικανικός στρατός έχει χάσει αρκετά πυρηνικά όπλα και πολλά από αυτά δεν τα έχει βρει

Πού είσαι Οπενχάιμερ να τους δεις! Σύμφωνα με το BBC, οι ΗΠΑ έχουν χάσει τουλάχιστον τρεις πυρηνικές βόμβες των οποίων η τύχη αγνοείται (προφανώς δεν έχουν εκραγεί). Συνολικά έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ 32 περιστατικά απώλειας, ακούσιας ενεργοποίησης ή κλοπής πυρηνικών όπλων.

Η CIA έκανε πειράματα για τη χρήση ναρκωτικών ως όπλων για τον έλεγχο της σκέψης

Το είχαμε δει στο Stranger Things αλλά και στο υπέροχο και παραγνωρισμένο «Οι άνδρες που κοιτούσαν επίμονα τις κατσίκες». Τα πειράματα, αν και διαψεύδονταν κατηγορηματικά για δεκαετίες, έχουν γίνει και το γνωρίζουμε με βεβαιότητα καθώς έχουν αποχαρακτηριστεί τα σχετικά απόρρητα έγγραφα. Τα πειραματόζωα ήταν πολίτες της χώρας, οι οποίοι πολλές φορές συμμετείχαν σε αυτά εν αγνοία τους. Ο στόχος αυτών πειραμάτων ήταν η ανάπτυξη της χρήσης χημικών ουσιών, της ύπνωσης, της ακτινοβολίας κ.α. ως μέσων για τη μεταβολή της συμπεριφοράς των υποκειμένων. Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ και εδώ.

Οι καρχαρίες είναι πιο γέροι από τα δέντρα

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει επιβεβαιώσει ότι οι καρχαρίες είναι πιο μεγάλοι σε ηλικία από τα δέντρα, καθώς οι πρόγονοί τους εμφανίστηκαν πριν από 450 εκατ. χρόνια, ενώ τα δέντρα πριν  από 350 και 420 εκατ. χρόνια.

Δεν θες να ξέρεις τι προκαλούν πολλές μέρες δυσκοιλιότητας

Ε ναι, δεν θες να ξέρεις ότι είναι πιθανό (οκ, ελάχιστα πιθανό) σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι πάρα πολύ να πας τουαλέτα, τα αποβάλλεις τα κόπρανα σου με εμετό εξαιτίας γαστρο-ισοφαγικής παλινδρόμησης.

Τα δέκα πιο ζεστά έτη όλων των εποχών είναι όλα μετά το 2010

Η κλιματική κατάρρευση είναι εδώ. Οι δέκα πιο ζεστές χρονιές στην ιστορία της ανθρωπότητας (από όταν ξεκίνησε η καταγραφή των θερμοκρασιών) είναι οι παρακάτω:  

1. 2016

2. 2020

3. 2019

4. 2017

5 και 6. 2015 & 2022

7 και 8. 2018 & 2021

9. 2014 10. 2010

Tο αλυσοπρίονο εφευρέθηκε αρχικά για τους τοκετούς

Δύο Σκωτσέζοι γιατροί, οι Τζον Άιτκεν και Τζέιμς Τζέφρεϊ εφηύραν μια πρώτη εκδοχή του αλυσοπρίονου στα τέλη του 18ου αιώνα. Ο αρχικός σκοπός της χρήσης του ήταν για τη συμφυσιοτομή, μια ξεπερασμένη πλέον χειρουργική επέμβαση η οποία λάμβανε χώρα κατά τη διάρκεια του τοκετού. Με το εργαλείο αυτό κοβόταν η άρθρωση που συγκρατεί τη λεκάνη και έτσι γινόταν πιο πλατύ το κανάλι της γέννησης.